Make your day different

Logo Cover

FOTO: Na otvorenju svečane izložbe umjetnika Fadila Vejzovića posebnu ulogu imali su sin Enes i snaha Bojana Gregorić

U zagrebačkoj galeriji Mala na Trgu bana Josipa Jelačića svečano je otvorena izložba akademskog slikara Fadila Vejzovića. Autor izlaže novi ciklus ženskih aktova pod nazivom Moja Galateja. Vejzovićevom izložbom Galerija Mala slavi početak ljeta, a izložba ostaje otvorena do 26. lipnja.

Tekst Tonka Maroevića iz kataloga uz Vejzovićevu izložbu pročitala je njegova snaha, glumica Bojana Gregorić-Vejzović, a jednu pjesmu Tonka Maroevića pročitao je umjetnikov sin, glumac Enes Vejzović. Izložbi su prisustvovali brojni uzvanici iz umjetničkog i javnog života.

Fadil Vejzović, Dunja Vejzović, Enes Vejzović, Bojana Gregorić Vejzović

 

Fadil Vejzović i Dimitrije Popović

Očigledno je da u ovoj fazi svojega djelovanja Fadil Vejzović insistira na tijelu kao motivu i moven-su, ali je ništa manje vidljivo da u fakturi svojih slika i nadalje ustraje na slobodi duktusa, na živosti mrlje, na kromatskoj apartnosti. Smijemo, dakle, zaključiti kako težnja prema mimetičnosti ne protur-ječi slikarskoj autonomiji, kako organizacija kadra i nanošenje pigmenata zadržavaju vlastitu logiku i ritmizaciju, kako potez kista čuva neposrednost dodira s platnom, kako svaka faseta pouzdano nalazi točno mjesto u kadru. – Tonko Maroević

Joško Tesija, Marko Plejić, Loredana Bahorić i Mirna Reiser

 

Sonja Šarunić

 

Sanja Piljić

 

Slavka Pavić

 

Paulina Jazvić

 

Nenad Marasović

 

Foto: Press






Slični članci