Make your day different

Logo Cover

FOTO: Na najljepši način i eksplozijom emocija obilježena je obljetnica preranog odlaska jednog od najvećih glasova regije – Massima Savića

Na najljepši mogući način sinoć je u Laubi obilježena obljetnica preranog odlaska jednog od najvećih glasova regije – Massima. Na inicijativu njegove supruge Eni na koncertu za pamćenje okupili su se Massimovi kolege i prijatelji i pred oduševljenom publikom izveli neke od najvećih hitova omiljenog glazbenika. Program su vodili Massimovi prijatelji, voditeljica Tatjana Jurić i Massimov dugogodišnji pijanist Saša Ismailovski.

Večer je otvorio Massimov bend koji je uz pomoć saksofonista Igora Geržine uz pjesme Indija, Zamisli i Tišina publiku savršeno uveo u magičnu večer.

Najbolji uvod u vokalne izvedbe napravio je Dino Jelusić spektakularnom izvedbom pjesme Sjaj u tami. Nakon toga uslijedio je Jedan dan ljubavi, pjesma koja je Jelusiću savršeno legla i koja je i kod publike i kod glazbenika potpirila eksploziju emocija.

Image

Nakon Dine, na pozornici je ovacijama pozdravljen Matija Cvek koji je svojim izvedbama pjesama Neka ti plove brodovi i Kladim se na nasdirnuo sve prisutne.

Uslijedila je grupa Meritas i hit koji su Meri i Anita toliko puta izvele s Massimom, a sada su u sjećanje na Maxa otpjevale Odjednom ti same, ali s neviđenom energijom i emocijom.

Image

Jednaku je snagu glazbe i interpretacije pokazao i crnogorski glazbenik Sergej Ćetković otpjevavši pjesmu koju je napisao za Massima – Nisam spreman.

Pozornicu je zatim pomela Vanna s pjesmom Sretan put, a nakon toga publika je s njom u glas otpjevala stihove hita Iz jednog pogleda, dok ju je na klavijaturama pratio autor pjesme, Predrag Peggy Martinjak.

Image
.

Ovaj vrhunac koncerta nadopunila je glazbenica Nina Badrić s jedinstvenom izvedbom pjesme Suze nam stale na put koju je publika oduševljeno pozdravila.

Na pozornicu je Nina pozvala Sergeja Ćetkovića te su zajedno maestralno izveli pjesmu – Stranac, a publika im je pružila nezaboravnu i najglasniju potporu. Još jedan duet oduševio je prisutne – Matija Cvek i Anita Valo iz grupe Meritas otpjevali su legendarnu – Zar više nema nas.

Image

Posebnu je energiju na pozornicu donio Ivan Dečak, autor Massimovih posljednjih hitova koji je izveo pjesmu Nama se nikud ne žuri, a zatim i naslovnu pjesmu koncerta Mali krug velikih ljudi koja je savršeno zatvorila vokalni dio večeri.

Image
.

Massimov violinist i bliski prijatelj Bruno Urlić emotivno je predstavio bend – Gojka Tomljanovića, Alena Svetopetrića, Marka Matoševića, Borisa Popova, Ivana Pešuta, Brunu Kovačića, te Ivu Popeskića.

Zajednički su pružili maestralnu izvedbu pjesama Dodirni me slučajno, Samo jedan dan i Razlog. Koncert je zatvoren na način kako ga je i Massimo uvijek završavao – pjesmom Krug u žitu.

Image

Predivna izvedba benda dirnula je sve prisutne, a onda je uslijedio najemotivniji dio koncerta, bend je prekrilo transparentno platno i preko njihovih silueta prikazana je projekcija Massimove izvedbe Kruga u žitu iz Arene Zagreb.

Uz suze, ali i dugotrajan pljesak završena je večer slavlja glazbe jednog od najvećih.

Pogledajte FOTO galeriju:

.
.
Ivan Dečak
.
.
.
.
.
Nina Badrić
Vanna
Vanna
.
Vanna
Sergej Ćetković
.
.
.
.
.
.
.

Pogledajte VIDEO:

Foto: Filip Bušić

Slični članci