Make your day different

Logo Cover

FOTO: Modna priča nadahnuta stilom i životom ruske carice Katarine II

Izložba ‘Katarina Velika, carica svih Rusa – Iz Državnog muzeja Ermitaž’, kojom se obilježava 50. obljetnica prijateljstva St. Peterburga i Zagreba, svečano je otvorena u četvrtak u Galeriji Klovićevi dvori, gdje se okupio veliki broj osoba iz hrvatskog političkog, kulturnog i javnog života. Bila je to dobra prigoda da, kroz malu modnu priču, Freywille predstavi romantičnu kolekciju nakita nadahnutom stilom carice Katarine II.

Desetljećima Freywille posvećuje svoje divne kolekcije nakita velikanima slikarstva, europskoj kulturnoj baštini  i najljepšim emocijama. Pri traženju inspiracije za nove osebujne i koloristične motive koji će se ručno oslikavati na finom emajlu, umjetnički Freywille tim radi detaljna istraživanja, a to podrazumijeva posjete izložbama, proučavanje umjetničkih djela i života njihovih autora, europske kulturne baštine, kao i obilježja različitih kulturnih te povijesnih epoha.

U suradnji s Galerijom Klovićevi dvori stvorena je zanimljiva modna priča inspirirana europskom modom iz doba rokokoa te Katarinom Velikom, jednom od najmoćnijih žena u povijesti. Elegancija i profinjenost dama na ruskom dvoru preslikana je kroz  jednostavne duge haljine koje su uz nekoliko važnih detalja pretvorene u najraskošnije večernje toalete : impresivan Freywille nakit i upečatljivom stolom ili svilenom maramom.

U Galeriji Klovićevi dvori može se vidjeti više od tisuću iznimno vrijednih eksponata, a osim veličanstvenih carskih portreta te djela slikarstva europskih škola, izloženi su i odjevni predmeti te dragocjenosti carice Katarine II.  Izložba je otvorena do 29.srpnja.2018.godine.

Foto: Maja Bota
PBZ

Slični članci