Make your day different

Logo Cover

FOTO: Ivica Kostelić gostovao na zagrebačkom predstavljanju austrijskog Obertauern i otkrio zašto ga smatra najboljim – obiteljskim

Ivica Kostelić, bivši hrvatski alpski skijaš i olimpijac gostovao je na zagrebačkom predstavljanju skijališta Obertauern, koje je održano u Boniti na Cvjetnom trgu u subotu, 14. listopada 2023.

‘Osim što je to obiteljsko skijalište, to je ujedno mjesto gdje sigurno ima snijega. Takav mu je smještaj, da uvijek sa sigurnošću možemo reći da će se moći skijati mjesecima. Uz to, ima i dosta meni odličnih free ride staza ‘, naglasio je Ivica.

Mona Maier, Vlado Šestan i Ivica Kostelić

Na zimski odmor uputit će sa suprugom Erin, bivšom islandskom skijašicom i njihovo četvero malodobne djece. Osim toga, ide s našom ženskom alpskom  reprezentacijom na Svjetski kup.

Osim što je izuzetan sport, skijanje je i lifestyle, naglasila je Mona Maier, direktorica turističke zajednice Obertauern.

.

‘Smatram da moramo biti u blizini prirode, najzdraviji što možemo, stoga je to odličan način života. Treba uzeti vrijeme da se čovjek odmori i vrati sebi, smatram da je to izuzetno važno. I ako to možete kombinirati da što više budete vani te voditi familiju i prijatelje, to je najbolje za duh i tijelo’, komentirala je Mona.

Na predstavljanju je bio i hrvatski demo tim, elita hrvatskih skijaških instruktora. Organizator događanja i predstavnik Obertauerna u Hrvatskoj, Vlado Šestan, pojasnio je kakvi su to stručnjaci.

.

‘To je hrvatski demo tim, dakle, to su učitelji za učitelje skijanja, koji zastupaju Hrvatsku na raznim ski kongresima, gdje ostvaruju vrlo zapažene rezultate. Čak su proglašeni najboljim instruktorima na svijetu, prošle godine u Argentini’, izjavio je Vlado Šestan, koji je i sam bio u timu najboljih učitelja skijanja u Hrvatskoj.

Mjesto Obertauern se nalazi 90 kilometara južno od Salzburga na 1740 metara nadmorske visine, usred planina Hohe Tauern oko Radstädter Tauern Pass-a. Najsnježnije skijalište u Austriji počinje na 1630 metara te ide do nadmorske visine od 2.313 metara.

Ivica Kostelić i Sandra Njavro

Zbog svog geografskog položaja, Obertauern ima sreću da prima velike količine snijega sa sjevera kao i padaline s juga. Zbog svoje visoke nadmorske visine Obertauern je najsnježnije zimsko sportsko odmaralište u Austriji. Tu je još jedna posebnost – planine oko Obertauerna čine oblik zdjele. To znači da čitav dan možete skijati na suncu.

Zimska sezona 2023/24 počinje 24. studenog 2023., kraj sezone je 1. svibnja, 2024. Tradicionalno, otvaranje sezone u Obertauernu slavi se glazbom te koncertima na otvorenom.

.

U Obertauernu se od smještaja nudi oko 150 hotela, pansiona, omladinskih hotela, odmarališta apartmani, privatne sobe, apartmani i kolibe za samoposluživanje. Od toga 3 hotela imaju 5 zvjezdica, 9 hotela pripada kategoriji 4 zvjezdice S, 26 hotela je klasificirano s 4 zvjezdice, 20 hotela i pansiona s 3 zvjezdice.

Oko sela se nalazi 26 žičara. Do njih se dolazi iz smještaja, nije potrebno do njih dolaziti automobilom, u Obertauernu je princip Ski In & Ski Out. Po selu se nalazi čak 11 različitih ulaznih točaka na skijalište, stoga ni redovi nisu dugački. Otprilike 100 kilometara staza i mnogo otvorenog terena pogodno je za sve, od početnika do iskusnih skijaša.

.

Ivica Kostelić (Zagreb, 23. studenoga 1979.) je bivši hrvatski alpski skijaš. Specijalizirao se za slalom i kombinaciju no također bio je jedan od rijetkih skijaša koji je osvajao bodove u svim disciplinama. Najveći uspjesi karijere su mu osvajanje velikog kristalnog globusa sezone 2010./2011. te četiri srebrne medalje sa Zimskih olimpijskih igara u Torinu, Vancouveru i Sočiju. Stariji je brat najbolje hrvatske sportašice i jedne od najboljih skijašica svih vremena, Janice Kostelić. Treneri kroz karijeru su mu bili otac Ante Kostelić te Kristian Ghedina i Tomislav Krstičević. Nakon prestanka natjecateljske karijere, ostao je u skijaškom sportu i danas je jedan od trenera hrvatske alpske reprezentacije.

Pogledajte FOTO galeriju:

.
.
.
.
.

 

.
.
.
.
.
.
.

 

Foto: promo

 

Slični članci