Make your day different

Logo Cover

FOTO: Francuski Vogue objavio popis 10 otoka za savršen odmor, među njima uvrstio je i jedan hrvatski!

Francuska modna biblija – Vogue  objavio je popis deset otoka za savršen odmor, a među njih su uvrstili i jedan hrvatski, od čijih prirodnih ljepota zastaje dah.

Na prvom mjestu najljepših otoka nalazi se talijanska Ponza, na drugom je Virgin Gorda, koji se nalazi u sklopu Djevičanskih otoka, a visoko treće mjesto zauzeo je hrvatski otok Vis. U svojoj su se reportaži dotaknuli i čudesno lijepe uvale Stinive, za koju pišu da se danas već smatra znamenitošću i koja zahvaljujući svom položaju i na vrhuncu ljetne sezone osigurava određeni mir.

Stiniva se nalazi na južnoj strani otoka i s mora joj se može pristupiti kroz uzak prolaz, nakon kojeg se uvala širi i završava prekrasnom plažom. Do uvale ne vodi nikakva cesta, pa je ona tako uspjela očuvati svoju prirodnu ljepotu.

‘Jedan od najljepših otoka u Hrvatskoj, Vis obećava odmor koji ne ide utabanim stazama. Skrovište vojnika u Drugom svjetskom ratu, plaža Stiniva danas je mjerilo ljepote. Plaža je zaklonjena uvalom pa joj se ne može pristupiti kopnom, nego samo brodom, što osigurava određenu mirnoću tijekom vrhunca sezone’, opisuju iz francuskog Voguea te dodaju kako se s Visa svatko može uputiti i na brojne izlete na pučinske otoke – Biševo, Svetac i Brusnik, legendarnu Palagružu i najudaljeniji hrvatski otok Jabuku.

Na popisu se nalaze i Siargao na Filipinima, Sveti Toma i Prinsipe u središnjoj Africi, Holbox u Meksiku, Manshausen u Norveškoj, Fourni u Grčkoj, Canggu na Baliju i Lanzarote kao dio Kanarskog otočja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mazzoleni (@joe_mazzoleni) on

 

View this post on Instagram

 

Postei e ralei #stiniva

A post shared by Janaina Machado (@janamachado_) on

Foto: Instagram

 

Slični članci