Make your day different

Logo Cover

FOTO: Dan okolišnog zdravlja proslavljen foto eventom na Žitnjaku, a glavne uloge imali su umjetnici Damir Hoyka i Natalija Đorđević…

Odgovorno ponašanje prema prirodi i ljubav prema fotografiji spojilo je dvoje umjetnika, fotografa Damira Hoyku i glumicu Nataliju Đorđević na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.

U svjetlu obilježavana Svjetskog dana okolišnog zdravlja koji se slavi 26.9., pročistač na rubu grada postao je mjesto inspiracije za foto event ‘Fotosofi u akciji ZOV’ pod paskom cijenjenog fotografa Damira Hoyke.

Kadrovi prljave fekalne vode od milijun stanovnika, te produkt čiste vode nakon obrade koja odlazi u rijeku Savu, posebno su oduševili glumicu Nataliju Đorđević koja se i sama uhvatila aparata te zabilježila eko oazu na istočnom dijelu grada.

Natalija Đorđević
Natalija Đorđević

Iako se u Hrvatskoj do sada nije obilježavao ovaj Dan koji naglašava važnost zaštite okoliša za naše zdravlje, ovim je foto eventom desetak polaznika Fotosofi seminara naglasilo pažnja koju bi svaki odgovorna osoba trebala činiti ubuduće za svoj okoliš i generacije koje dolaze.

 
 

Foto: Promo

 

Slični članci