Make your day different

Logo Cover

FOTO: Bili smo na ekskluzivnoj večeri o kojoj će se još dugo pričati! Renomirana vinarija Meneghetti i restoran Torero priredili su gastro spektakl

Istinsku gastronomsku poslasticu proteklog tjedna priredili su u zajedničkoj organizaciji mondeni zagrebački restoran Torero  i renomirana istarska vinarija Meneghetti, čije su etikete prepoznate i na svjetskoj vinskoj karti čijem zovu ne mogu odoljeti ni oni najistančanijeg ukusa.

Nadaleko poznati Meneghetti Wine Hotel & Winery luksuzna je oaza mira smještena u istarskim Balama koja svake godine privlači sve veći broj slavnih lica i hedonista. Osim očaravajućem ambijentu i vrhunskoj hrani, njihovim vinskim etiketama ne odolijevaju ni oni najistančanijeg ukusa.

Proteklog četvrtka vinarija Meneghetti udružila je snage s poznatim zagrebačkim restoranom Torero i priredila intimnu vinsku večeru koju nismo željeli propustiti.

Naime, 2. ožujka limitirani broj gurmana i vinoljubaca imalo je priliku kušati vina renomirane vinarije Meneghetti u kolaboraciji s restoranom Torero.

Cijenjena chefica Ivana Antolković i sommelier Predrag Ćavić pripremili su poseban jelovnik za ovu priliku, a sve s ciljem spajanja okusa hrane i vina u skladnu harmoniju koja će još dugo ostati upamćena na nepcima.

 
.


18
sladokusaca, među kojima je bila i redakcija portala Cover Style, imala je tu ekskluzivnu priliku uživati u čuvenim kamenicama Gillardeau speciale sljubljenim s Malvazijom Moni Emvasis.

.

Kroz večeru nas je vodio i ugledni sommellier s Meneghettija Filip Božić koji je predstavio svaku vinsku etiketu.

Filip Božić

Zvijezda ove ekskluzivne večere bio je biftek od Joshu Wagyu govedine, uzgojen u Gunmi u Japanu. Vrhunski komad mesa poslužio se uz svjetski priznato vino – Meneghetti Val Gambalera 2015. 

Inače, u etiketama luksuzne istarske vinarije Meneghetti dosad su uživale mnogobrojne slavne zvijezde, a vrsni kušači iz cijelog svijeta nerijetko ih nazivaju ‘čistim tekućim hedonizmom’.

.

Što se nalazilo na jelovniku?

▪️ Amuse-Bouche / Meneghetti Classic Brut 2018
▪️ Gillardeau Spéciales / Meneghetti Moni Emvasis Malvazija 2019
▪️ Rižoto od kruške, kokosa i ikre potočne pastrve iz Krke / Meneghetti white 2021

▪️ Lokalna japanska prepelica / Meneghetti Red 2018
▪️ Joshu Wagyu A5 / Meneghetti Val Gambalera 2015
▪️ Šumski tart / Meneghetti rose brut 2018
▪️ Petit Fours / Meneghetti Valle D’Istria Brandy XO

Pogledajte FOTO galeriju:

.
.
.
.
.
.
.
Sandra Njavro
.
.
.
Sandra Njavro i Barbara Bušić
Barbara Bušić
.
.

Foto: Matej Paluh/promo

Slični članci