Make your day different

Logo Cover

Evo kako je bilo na veličanstvenom koncertu Stinga u pulskoj Areni

Sting se vratio u Pulu nakon punih sedamnaest godina, a noć prepuna emocija, ovacija i hitova koji su ispisali svjetsku glazbenu povijest, samo su djelić nezaboravnog spektakla koji je obilježio koncertnu sezonu 2017. godine.

Domaća grupa Buđenje je prva izašla na veliku pozornicu točno u 20 sati, a svojim su pjesmama, uključujući i veliki ljetni hit Samo ti, samo ja, ugrijali publiku za dolazak sljedećeg izvođača. Joe Sumner, sin glavne zvijezde večeri, premijerno je predstavio svoje pjesme pred domaćom publikom, a nakon polusatnog nastupa Joe se pridružio se i očevom bendu.

 

grupa Buđenje

 

“Dobra večer, Pula!“, Sting je na hrvatskom pozdravio tisuće obožavatelja, a potom otvorio koncert hitom njegove bivše grupe Police Synchronicity 2 iz 1983. godine. Na set listi svjetske turneje 57th & 9th našlo pet pjesama snovog albuma, nekoliko obrada poput Ashes To Ashes Davida Bowieja, ali i dobro poznatih hitova kao što su Englishman in New York, Desert Rose i Roxanne kojom je zatvorio službeni dio koncerta. Nakon višeminutnih ovacija i gromoglasnog pljeska, Sting se vratio te odsvirao još nekoliko mega hitova, a pulsku pozornicu napustio je nakon emotivne izvedbe pjesme Fragile koju su u glas pjevali brojni poklonici ovog istinskog umjetnika.

 

Sting

 

Kako je i najavljeno, Stinga je u Puli dočekalo i veliko iznenađenje. Uoči njegovog nastupa Predsjednik Upravnog odbora Porina Neven Frangeš uručio mu je Porina za posebna dostignuća u glazbi. Prepoznatljiva statueta izrađena od bračkog kamena oduševila je britanskog umjetnika, a poklon su mu uručili i gradonačelnik Pule Boris Miletić te Darko Bakić, frontmen grupe Buđenje.

 

Joe Sumner

 

Turneja 57th & 9th započela je početkom veljače, a nakon nastupa na odabranim ljetnim festivalima, početkom rujna vraća se u Sjevernu Ameriku. Ekskluzivni koncert u Hrvatskoj privukao je posjetitelje iz čak 36 zemalja svijeta kao što su Italija, Poljska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Mađarska i Švicarska.

 

Sting i Neven Frangeš, predsjednik upravnog odbora Porina

 

Sting je kompozitor, tekstopisac, glumac, autor i aktivist rođen u Engleskoj, u Newcastleu. Osnovao je bend The Police, zajedno sa Stewartom Copelandom i Andyjem Summersom u Londonu, kamo se preselio 1977. godine. Bend The Police izdao je pet albuma te osvojio šest nagrada Grammy i dvije nagrade Brits, a 2003. godine uvršten je u The Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

Kao jedan od najprepoznatljivijih solo glazbenika, Sting je, uz spomenute, osvojio još deset nagrada Grammy, dvije nagrade Brits, nagradu Zlatni globus, tri nominacije za Oscara, nominaciju za nagradu TONY, nagradu stoljeća Billboard Magazina te nagradu za osobu godine MusiCares 2004. godine. Sting je uvršten u Songwriters Hall of Fame, primio je priznanje Kennedy Center Honors u prosincu 2014. godine te je nedavno dobio priznanje The American Music Award of Merit. Tijekom cijele svoje karijere, prodao je više od 100 milijuna albuma kao član benda The Police i tijekom solo karijere.

 

 

Stingova podrška mnogim humanitarnim organizacijama poput Rainforest Fund, Amnesty International i Live Aid zrcali njegovu strast za glazbom. Zajedno sa svojom suprugom Trudie Styler, Sting je osnovao udrugu Rainforest Fund 1989. godine kako bi zaštitio prašume kao i domoroce koji tamo žive. Zajedno su održali 17 dobrotvornih koncerata kako bi prikupili sredstva i povećali svjesnost za ugrožene dijelove planete, a već je najavljen i sljdeći koncert 14. prosinca u Carnegie Hallu. Od svojih početaka, Rainforest Fund proširio se na mrežu povezanih organizacija koje djeluju u više od 20 država na tri kontinenta.

Fotografije: press

Slični članci