Make your day different

Logo Cover

Dvojite oko odabira konfekcijskog broja prilikom kupovine u Zari? TikTokom kruži provjereno dobar trik koji će vas zauvijek riješiti dileme

TikTok vrvi od korisnih savjeta, posebice kada je riječ o modi i ljepoti, a ovih dana svi bruje o fantastičnom i učinkovitom triku za dobar shopping. Naime, jedan korisnik otkrio je metodu pomoću koje s lakoćom možete odrediti trebate li veći ili manji broj željenog odjevnog komada prilikom isprobavanja odjeće u Zari. Tajna se krije na etiketi artikla, a brojne modne ovisnice potvrdile su valjanost ovog genijalnog trika iz vlastitog iskustva…

Ako ste ikada kupovali odjeću u Zari, sigurno ste primijetili da konfekcijski brojevi nisu uvijek isti, to jest da vam katkad treba veća ili manja veličina od one koju inače nosite.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Zbog toga brojni zaljubljenici u modu odustaju od online shoppinga te žele isprobati pojedini odjevni komad kako bi se uvjerili da im idealno pristaje, no i tom problemu sada ima rješenja.

@zaralovers_

Naime, TikTokom ovih dana kruži genijalan trik pomoću kojeg u trenu možete biti sigurni koji vam je konfekcijski broj potreban, bilo da kupujete odjeću putem interneta ili pak birate veličinu koju ćete ponijeti u garderobu tijekom šopingiranja u fizičkoj trgovini.

Korisnik koji se krije iza profila @officially_outfits tvrdi da se pravi odgovor na ovu dilemu krije na – etiketi. Ako ste ikada obratili pažnju, mogli ste primijetiti da Zarine etikete dolaze sa sivim kvadratićem ili trokutom, a upravo su oni ključan faktor koji će vam pomoći pri odabiru idealnog konfekcijskog broja.

 
@officially_outfits

U slučaju da je na gornjem dijelu etikete nacrtan sivi kvadrat, odjeća je true to size, odnosno normalne veličine, a ako ugledate sivi trokut, riječ je o nešto manjem kroju pa će vam biti potreban veći konfekcijski broj od onog koji inače nosite.

  Advertisement

‘Dok sam plaćala na blagajni, zaposlenica mi je rekla da svi komadi koji na etiketi imaju kvadrat dolaze u realnoj veličini, a svi komadi s označenim trokutom su manji od uobičajenih’, složila se jedna djevojka u komentarima.

@mariannedehaan_ / @mywardrobeinspo

Foto: Instagram / TikTok

Slični članci