Make your day different

Logo Cover

dr. med. dent. Tatjana Knego u kolumni za Cover Style otkriva kako do proljetnog make-overa zubi i koji tretmani garantiraju svježiji osmijeh

Dr. med. dent. Tatjana Knego ugledna je stomatologinja s više od dvadeset godina iskustva u području estetske dentalne medicine, protetike i implantologije. Zaslužna je za stvaranje lijepih i svježih osmijeha brojnih poznatih osoba, a njezin pristup kombinira vrhunsku tehnologiju i estetsku umjetnost za postizanje rezultata koji su ne samo funkcionalni, već i iznimno privlačni. Dr. Knego je sinonim za kvalitetu i luksuz u stomatološkoj industriji, pružajući pacijentima ne samo prekrasan osmijeh, već i samopouzdanje koje dolazi s njim. U svojoj trećoj kolumni za portal Cover Style otkriva kako do proljetnog make-overa zubi i koji će tretmani doprinijeti svježijem osmijehu…

S dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena većina ljudi počinje obraćati pažnju na tjelesne nedostatke, a samim time više gledamo lice, pa tako i svježinu osmijeha i zubi.

Najednom, s jačim suncem i svjetlijom odjećom kao da se budimo iz zimskog sna, pa često vidimo da naši zubi na visokoj svjetlosti nisu jako svježi, a usne izgledaju zaglađene i suhe.

Osim što su indikatori zdravlja, održavani zubi imaju značajan utjecaj na naš izgled. Lijep osmijeh se smatra ključnim estetskim atributom kako za žene tako i za muškarce te je često bitniji od mnogih modnih dodataka.

@fusunlindner

Danas je moguće estetski poboljšati osmijeh na brz i bezbolan način, a proljetni make-over zubi ne mora uvijek značiti velike zahvate – dapače, čak i minimalne intervencije mogu rezultirati velikom promjenom koja će itekako utjecati na samopouzdanje.

Važan je dobar plan, kao i dobro oko doktora koji će u obzir uzeti vaše želje, ali i procijeniti što bi doprinijelo svježini osmijeha uz minimalno tretiranje zubi. Stoga se preporučaju zahvati koji ne uništavaju zube, a garantiraju efekt koji pacijent želi.

 

U nastavku otkrivamo koji tretmani će doprinijeti svježini osmijeha:

1) Čišćenje kamenca ultrazvučnom metodom pizzo uređajem i poliranje zubi blagom pastom

Čišćenje zubi preferirano bez pjeskarenja zubi jer pijesak pod pritiskom mikroskopski ‘izgrebe caklinu’ te se nakon pjeskaranja na zube puno brže i lakše vežu pigmenti i naslage.

2) Korekcija ispuna

Korekcije vidljivih i potamnjelih ispuna rješavaju se najfinijim polirerom uz površinsko zaglađivanje, a ukoliko bude potrebno, može se napraviti i potpuna promjena takvih ispuna.

3)  Izbjeljivanje zubi profesionalnom Zoom lampom i gelom

Izbjeljivanje zubi profesionalnom Zoom lampom i gelom koji imaju kliničku studiju da ne uništavaju caklinu zubi uvijek je dobra opcija jer će osvježiti zube bez oštećenja cakline, za razliku od neprofesionalnih neispitanih i često preagresivnih sistema izbjeljivanja.

Dental Estetic Studio prije/poslije tretmana

 

4) Kompozitno presvlačenje zubi 

Kompozitno presvlačenje zubi danas je veliki trend, a nazivaju ga i kompozitnim ljuskicama, free bondingom ili kompozitnim fasetama. Važno je da se radi direktno u ustima, tvrdim kompozitom koji ima i transparentne boje, a ne jednoličnim mekanim injektivnim kompozitom i nikako injektivnom zastarjelom metodom.

U klinici Dental Estetic Studio, takav tretman bez brušenja zubi po uzoru na svjetske biomimetičke doktore, naziva se One Day Smile jer se zapravo radi o promjeni osmijeha direktno u ustima, sve u jednom danu.

 

5) Porculanske slojevane ljuskice

U slučajevima kad su potrebne te pacijent želi trajnu i veću promjenu, porculanske ljuskice uvijek su najljepše, najtranslucentnije i trajno rješenje za estetiku zubi. Iako kompozitne varijante izgledaju lijepo, dugoročno gledano, one nikada neće biti trajno rješenje kao porculanske.

6) Tretman anti-ageing usana

Usne su okvir zubi, a njihova svježina može se vratiti i održavati injektiranjem malih količina hijaluronskog filera s malom gustoćom.

Takav tretman naziva se anti-ageing usana jer izravnava crte samih usana, vraća vlagu i svježinu te nužno ne povećava sami obujam usana ukoliko pacijent to ne zahtijeva.

dr.med.dent Tatjana Knego

Pripremila: Dr med dent Tatjana Knego
DENTAL ESTETIC STUDIO d.o.o
web: www.ordinacijaknego.hr
Instagram: dentalesteticstudio_dr_knego

Slični članci