Make your day different

Logo Cover

Donosimo jednostavan recept za čips kojeg je poželjno jesti u većim količinama!

Vaša omiljena grickalica od krumpira, hrskavi, sočni, slani čips već je odavno na nezdravoj crnoj listi, što vam izaziva zazubice i baca vas u očaj. No činjenica da industrija čipi-čipsa nije zdrava, ne znači da se morate odreći svoje omiljene grickalice. Postoji alternativa koja će biti dostojna i zdrava zamjena, a u nastavku donosimo jednostavan recept zbog kojeg nećete imati grižnju savjesti…

 

Okus i hrskavost čipsa napravljenog od mrkve pružit će vam novu dimenziju uživanja, a jednostavnost pripreme enormnih količina domaćeg čipsa zadovoljit će potrebe dugometražnih filmskih maratona. Treba vam samo mrkva, malo maslinovog ulja, prstohvat morske soli i tek malo dobre volje.

 


Količinu odaberite sami, a za prvi pokušaj uzmite 2-3 veće i deblje mrkve.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
Mrkve operite i naribajte na što tanje ploške. Da bi ploške bile veće, mrkvu ribajte na koso, ali pripazite da vam doista budu ultra tanke kako bi se mogle pretvoriti u hrskavo savršenstvo.
Ploške ubacite u zdjelu, nauljite ih s pola žlice maslinovog ulja i začinite morskom soli.
Pripremite lim s masnim papirom, ploške slažite jednu do druge da se ne lijepe te pecite 15 do 20 minuta. Ne duže od toga, jer bi pri kraju mogle brzo zagorjeti pa tada malo pripazite.

Ako vam sve to nije dovoljno atraktivno, odat ćemo vam i ovo: za razliku od čipsa od krumpira koji praktički ne sadrži ništa što je vrijedno spomena, čips od mrkve krije obilje vitamina A i C, ima puno vlakana za dobru probavu te dosta antioksidansa.

Osim toga, slatkasti okus mrkve u kombinaciji sa soli zadovoljit će ovisnost kojoj nećete morati odolijevati. A kalorije? Ni o njima stvarno više ne trebate brinuti.

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci