Make your day different

Logo Cover

Donosimo godišnji horoskop za 2024.! Bikovima se piše grandiozni uspjeh, Djevicama će ljubav biti svijetla točka, a Škorpioni…

Ispraćanjem stare godine Zemlja započinje novi krug oko Sunca, a za nas to znači da smo dobili priliku okrenuti novu stranicu. Istovremeno, planete i zvijezde mijenjaju svoje položaje, što utječe na stanja znakova Zodijaka. U nastavku doznajte što sve očekuje vaš horoskopski znak u novoj kalendarskoj godini… 

Nakon, u najmanju ruku, vrlo interesantne i izazovne 2023. godine, sve nas zanima što će nam donijeti nadolazeća kalendarska godina. Iako naš napredak ovisi isključivo o tome koliko smo spremni prihvatiti promjene, pomoć horoskopa određenim znakovima uvelike će koristiti. 

@mariya_tih

Ovan 

Vaše zvjezdano nebo donosi nove izazove – pripremite se na najvažnije životne lekcije. Na polju ljubavi i partnerstva, zauzeti Ovnovi su i dalje u izazovnom periodu. Razlog su poteškoće u komunikaciji u odnosu sa voljenom osobom, obično se tvrdoglavite, tako da je neophodno da sebe malo preispitate i da se bolje prilagođavate u zajedničkom odnosu. Lekcija koju svakako morate savladati je: kako je to biti u partnerstvu. Slobodnim pripadnicima ovog znaka Zodijaka naredna godina donijet će sazrijevanje. 

Bik 

Pripadnicima ovog horoskopskog znaka zvijezde za 2024. godinu najavljuhu grandiozni uspjeh, ali tek kada pobijedite neka osobna ograničenja ili presložite svoje prioritete. Za vas će ovo biti godina promjena, kako na osobnom, tako i na poslovnom planu. Mnogima će naredna godina biti zlatna prekretnica koja će utemeljiti niz dobrih smjernica. Kada je riječ o ljubavi, oni koji su u emotivnim i bračnim vezama tokom nastupajuće godine klackati će između potrebe za dubljom povezanošću sa partnerom i potrebom za više slobode. 

@doses_of_style

Blizanci 

Ovo je godina promjena za Blizance, period kada će izaći iz svoje zone komfora i ustaljenih rutina i raditi nešto što njima možda nije svojstveno. Ljubav je ono polje, na kome će Blizanci tokom ove godine doživjeti značajne promjene. Neki Blizanci će nakon dugog razmišljanja i pokušaja da se spasi relacija postojećeg odnosa, odlučiti da prekinu svoju ljubavnu vezu, naročito je ova potreba naglašena tokom proljeća i ljeta, da bi se do kraja godine ukazala prilika za pomirenjem ili će se neko novi iznenada pojaviti u vašem životu. Ako ste slobodni, sljedeća godina donosi priliku za promjenu emotivnog statusa, posebno će se iznenaditi oni Blizanci koji su već dugo sami ili bez formalnog ljubavnog statusa. 

Rak 

Vaše zvjezdano nebo tokom 2024. godine, donosi najljepša i raznovrsna ispunjenja, radost, uspjeh, sreću i ljubav. Ukoliko ste se tokom prethodne godine osjećali pomalo izgubljeno, bez pravog puta i pravca ili ste sebi postavljali neka pitanja na koja niste imali odgovor, sada je trenutak kada stvari dolaze na svoje mjesto. Bit ćete okrenuti sebi i bavit ćete se introspekcijom i na taj način dobiti mnoge odgovore. Godina u kojoj će vaše samopouzdanje biti na zavidnom nivou je pred vama. Kada je riječ o ljubavi, uvijek, a posebno u ovoj godini treba u potpunosti da slijedite svoje srce. Ako vam govori da je osoba pored vas ona prava – onda nema razloga za brigu, jer ona će i ostati pored vas. 

@mariya_tih

Lav 

Vaše zvjezdano nebo tokom 2024. godine, donosi dugo očekivani uspjeh i sreću. Svi izazovi koji budu pred vama, u suštini predstavljaju niz velikih lekcija. Ljubav vam tokom 2024. godine donosi razne izazove i radosti. Ukoliko ste slobodni, tokom veljače ćete imati prvi povoljan period da vam se dogodi neko novo zanimljivo poznanstvo ili flert. Ukoliko ste u braku, ova godina bi trebala da vam donese čvršći odnos sa partnerom, neke zajedničke planove koji se tiču zajedničkog posla ili ulaganja. 

Djevica 

Pripadnicima ovog znaka Zodijaka zvijezde nagovještavaju brojne izazove i priliku da koristite lepezu raznih, čak i suprotnih principa koji vode do uspjeha ili rješenja. Ako vam se na trenutke bude činilo da je sve protiv vas ili pomislite da vam se tlo pod nogama urušava, zastanite i pokušajte jasno sagledati situaciju. Ljubav će vam biti svijetla točka – vaša oaza i izvor snage za sve ostale aspekte života. Mnogi predstavnici ovog znaka će upoznati važnu osobu, sa kojom će ući u vezu, koja se zasniva na povjerenju, lijepim emocijama, prijateljstvu i podršci. 

@helloaesthete

Vaga 

Mnogim Vagama 2024. godina donije će razne obrate kroz očekivane i neočekivane situacije koje neprekidno podstiču dinamiku u načinu života. Ljubavni život je ono na što treba da obratite pažnju, posebno ukoliko ste u vezi ili braku. Velika je vjerojatnost da će vaš odnos biti na testu, i to vašem, jer ćete poželjeti neke promjene po pitanju ljubavnog života i sadašnjeg partnera, posebno u prvoj polovini godine. Ipak, najbolji savjet sada je da dobro razmislite prije nego što donesete neku drastičnu odluku i promjenu, jer neke stvari nećete uspjeti da vratite na staro. Ako ste slobodni, tokom ljeta vam se pojavljuju dvije osobe, jedna je nova, a druga je vezana za prošlost. 

Škorpion

Nova godina Škorpionima će donijeti ostvarenje mnogih snova o kojima ste godinama maštali. Za vas će ova godina biti u znaku poslovnog i personalnog napretka, učenja, razvoja potencijala i napretka u svakom smislu. Kada je riječ o ljubavi, ovo je godina testiranja vaših emotivnih i bračnih odnosa. Ono što je dobro, razvijati će se dalje u pravcu zajedničke sreće. Neki odnosi se mogu jako uzdignuti i pretvoriti u javne, u zajednički život, u brak. Ono što ne valja, lagano će otići u zaborav. Slobodnim Škorpijama također će biti značajna godina, jer imate više nego dobre predispozicije da upoznate, ako ne baš svoju srodnu dušu, a ono osobu sa kojom možete graditi trajni, stabilni odnos.

@helloaesthete

Strijelac 

Pripadnicima ovog horoskopskog znaka zvijezde predviđaju uspjeh i transformaciju. Čeka vas jedna optimistična godina, ispunjena entuzijazmom i samopouzdanjem tokom koje ćete zablistati u punom sjaju. Iako, neće sve biti lagano, uz malo truda ovo će za sve pripadnike ovog znaka biti dobra godina puna pozitivnih promjena. Ljubavni život će Strijelcima, koji su u vezi, donijeti dosta pozitivne energije i poleta za sve što ih čeka. 

@helloaesthete

Jarac 

Ova godina za Jarčeve će biti puna uspona i padova, ali ono što možete učiniti za sebe je da se više fokusirate na sve one dobre stvari koje će se dogoditi tijekom 2024. godine, a da od onih loših naučite važne lekcije, koje više nećete ponavljati. Izazovi otvaraju razne puteve i ponekad predstavljaju dobru priliku da na teži način usvojimo važne životne lekcije. Kada je riječ o ljubavi, emotivni život će tokom 2024. godine Jarcima donijeti također uspone i padove. Od početka godine pa do travnja se možete suočiti sa velikim promjenama u vezi, čak i prekidima. Slobodni Jarci u toku proljetnih mjeseci mogu aktivirati jednu zanimljivu ljubavnu priču, najprije preko poslovnog segmenta. 

@llemerci

Vodenjak 

Vodenjacima će naredna godina donijeti brojna iznenađenja i turbulenciju u svim segmentima. Očekuju vas brojni usponi i padovi, ali ipak i stabilni periodi, tokom kojeg ćete moći da se fokusirate i prikupite energiju koja vam nedostaje. Ljubavni odnosi u ovoj godini bit će poprilično stabilni, no nije isključena mogućnost da se dogodi i nova ljubav i strast. Slobodni pripadnici ovog znaka imaju sjajnu godinu pred sobom za upoznavanje neke savršene osobe, za strast i jaka osjećanja, ali važno je da ne izbjegavate druženja i izlaske, jer vas to poznanstvo upravo očekuje preko prijatelja. 

Ribe 

Ova godina će Ribama biti jedna od onih koje donose uspjehe na svim poljima. Može se reći da ćete konačno odahnuti i početi skupljati zlatne plodove svog truda iz prethodnog perioda. Dosta toga će vam ići sa lakoćom, pa se potrudite da iskoristite sve ove prednosti i zablistate u ovoj godini. Kada je riječ o ljubavi, ukoliko ste u vezi ili braku, ovo je dobra godina da razvijate vaš partnerski odnos. Izađite iz svoje komforne zone, poduzmite neke nove aktivnosti, budite kreativni, vaš partner će to cijeniti. 

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci