Make your day different

Logo Cover

Domaća voditeljica otkrila tajnu vitke linije ali i dugog braka

Nije tajna da ovoj atraktivnoj voditeljici zavide dame i u 20-ima. Istesano tijelo, gipki pokreti i zategnuta koža u ovom slučaju nisu rezultat estetskih tretmana već njega duše i tijela. Urednica, voditeljica i jedna od najdugovječnijih sportskih novinarki Mirna Zidarić trenutačno punim plućima odmara u obiteljskoj vikendici u Primoštenu.

Radni dio ljeta ove joj je godine kulminirao na ATP turniru u Umagu gdje su je organizatori ugodno iznenadili priredivši joj iznenađenje povodom 20 godina zajedničke suradnje što ju dirnuo je duboko do srca. Iako nije stala s poslom, napokon je dočekala zasluženi odmor. Obiteljski odmor sa suprugom Zoranom i djecom ‘pojačan’  je i s ponekom fizičkom aktivnosti no sve u laganom tonu.

 

@mirnazidaric

– Zdravo se hranimo s mnogo svježe ribe i povrća, vozimo bicikle, plivamo, ronimo, družimo se s dragim ljudima, obilazimo Šibenik, rodni grad mog supruga te punimo baterije za nove izazove – rekla nam je Mirna. U kakvoj je zaista vrhunskoj fizičkoj formi dokazuju i fotografije koje voditeljica dijeli na svom Instagram profilu. Figura je, kaže, posljedica dugogodišnje predane brige o duhu i tijelu, ali svjesna je da je daleko od one koju je imala u 20-ima. No osjeća se odlično i to se stanje, smatra, itekako očituje na vanjštini. Nikad se nije podvrgnula niti jednom estetskom tretmanu, a domet joj je odlazak frizeru.

 

@mirnazidaric

– Žalosno je vidjeti kako podvrgavanje estetskim tretmanima, ne samo da ne rješava probleme s kojima se osobe duboko u sebi bore, već ima zadaje i mnoge nove – jer kada jednom kreneš očito ne možeš stati i sve se pretvara u karikaturalne pojavnosti gdje više ne možeš razlikovati osobu jer su svi posegnuli za istim tretmanom dok nutrina i dalje vrišti – zaključuje Mirna koja već godinama predano vježba jogu koja koja je važna jer donosi balans izvana i iznutra. Joga ju je naučila da bude u trenutku te da sama sa sobom, u tišini, pokuša riješiti sve što je tišti. Mirna je lani u travnju smijenjena s mjesta urednice Sporta Dnevnika 2 na HRT-u.
Upravo ju je, kaže, joga naučila da se ne obazire na prošlost i da ne troši energiju bespotrebno jer mnogo je poslovnih izazova još pred njom.

 

@mirnazidaric

– Vrijeme je pokazalo da su već sada neki od aktera koji su donosili odluke o smjenama bez ijedne riječi obrazloženja dijelom ropotarnice, dok će se s nekima pozabaviti DORH. Meni ostaje utjeha da sam spoznala koliko divnih ljudi ima, otvorile su mi se brojne nove mogućnosti, ali sam čvrsto odlučila da ne želim u vjetar baciti 22 godine krvavog rada jer ovo nije ničija privatna plišana igračka, već vrijedna 60-godišnja tekovina slavnih generacija profesionalaca – otvorena je Zidarić koja je kao novinarka počela raditi 1994. godine nakon diplome s Pravnog fakulteta u Zagrebu. S obzirom na to da se godinama bavila sportom, sportsko novinarstvo je za nju bio logičan slijed. Učila je, kaže, od najboljih sportskih novinara među kojima bi posebno istaknula legendarnu Milku Babović koja je bila prva žena urednica u ovom poslu. Od kad je prije 15 godina počela raditi u sportskim minutama Dnevnika sjedila je rame uz rame s Goranom Milićem, Zoranom Šprajcom, Đuricom Dropcem, Sanjom Mikleušević, Renatom Kunićem, Ivanom Jabukom, Dubravkom Merlićem, Stipom Alfierom itd. Profilirala se u smjeru informativnih emisija, jer su komentatorska mjesta u redakciji bila popunjena, no srce joj je, kaže, ipak bilo najispunjenije prilikom izvještavanja s Olimpijskih igara u Ateni, Pekingu i Londonu.

 

@mirnazidaric

Da iza svake žene stoji pravi uspješan muškarac, i obrnuto, potvrđuje i Mirna kojoj je suprug Zoran najveća podrška u životu. Upoznali su se prije 25 godina gdje su u jednom crikveničkom hotelu zajednički pratili finalnu utakmicu košarkaških reprezentacija Hrvatske i SAD-a na Olimpijskim igrama u Barceloni. Najdragocjenija ostvarenja su im sinovi Borna (23) i Marin (18) koji su, kako kaže Mirna, oličenje pameti i ljepote svog oca. Kako vrijeme ide, priznaje, da joj je žao što nema još barem dvoje djece i da svakome toplo preporučuje veliku obitelj.

– Moj je suprug u svom poslu najbolji u Hrvatskoj i to je nešto što meni kao njegovom partneru iznimno imponira. Gledam ga kako radi i divim mu se. On iza sebe ostavlja neprocjenjivu kulturnu baštinu – kaže Mirna i dodaje kako je ‘štos’ u dugovječnosti odnosa u tome da vas partner nasmije barem jednom dnevno i tada nestaju svi problemi.


Hzzo


Slični članci