Make your day different

Logo Cover

Dokumentarna serija ‘Harry&Meghan’ srušila Netflix! Vojvode od Sussexa progovorili o svojoj romansi, a prvi komentari kraljevske obitelji već pristižu

Prve tri epizode limitirane dokumentarne serije ‘Harry & Meghan’ u četvrtak su puštene na streaming platformu Netflix. Dugo iščekivani kontroverzni dokumentarac zbog kojeg strepi cijeli britanski dvor u prvi plan stavlja romansu vojvoda od Sussexa, a iako se reklamirao kao priča koju dosad nismo čuli, prve epizode ne daju odgovor na ključno pitanje – zbog čega su princ Harry i Meghan Markle napustili kraljevsku obitelj. Pretpostavlja se kako je par najsočnije trenutke ipak odlučio zadržati za kraj, no ipak, u prvom dijelu su otkrili kako su se zapravo upoznali, a prikazane su i nikad viđene fotografije iz privatne arhive…

Prve tri epizode dokumentarne emisije o princu Harryju i Meghan Markle u četvrtak su ugledale svjetlo dana.

Prva epizoda najiščekivanijeg Netflixovog štiva usredotočila se na to kako se par upoznao preko zajedničkog prijatelja na Instagramu i kako je Harry odrastao suočen s neprestanim napadima i proganjanjima medija, a u sklopu čega su prikazane arhivske snimke njegove majke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

Obožavatelji su zaključili kako prve tri epizode zasad djeluju poput proširenih intervjua, obzirom su vojvode od Sussexa spomenute teme već u nekoliko navrata razbistrili u medijima, posebice kod Oprah Winfrey.

Ipak, postoji i nekoliko velikih otkrića koja su izazvala popriličan interes medija. Primjerice, veliko je otkriće da su se vojvoda i vojvotkinja od Sussexa u stvari upoznali putem Instagrama. Princ je uočio glumicu iz serije ‘Suits’ na slici na feedu zajedničkog prijatelja. Odmah je pitao tko je to, prijatelj je pomogao, a onda je bio red na Meghan da pogleda što Harry ima na svojem profilu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mindful (@mindfulpakistan)

Meghan se prisjetila: ‘Pitala sam mogu li vidjeti njegov feed. Ljudi pitaju: ‘Jesi li ga guglala?’, Nisam. Željela sam vidjeti što je na njegovu feedu, a ne što drugi pišu o njemu. To je za mene bio najbolji barometar. Preletjela sam profil, bilo je tu prekrasnih fotografija i snimaka krajolika iz vremena koje je proveo u Africi.’ Otkrili su i da je Harry kasnio na njihov prvi spoj, a Meghan je bila u panici i preznojavala se.

Drugo otkriće donijela je Harryjeva izjava da u kraljevskoj obitelji postoji ‘težnja’ ili ‘nagon’ da članovi obitelji, posebno muškarci, u brak ulaze s osobama koje se ‘uklapaju u kalup’, a ne s onima ‘s kim vam je možda suđeno biti’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

‘Razlika je između donošenja odluka glavom ili srcem, a moja mama je sigurno većinu svojih odluka donijela iz srca. Ja sam mamin sin’, rekao je princ Harry. Također je objasnio da je tražio nekoga tko je ‘voljan i sposoban’ preuzeti svu prtljagu koja dolazi u paketu kad si u vezi s članom kraljevske obitelji.

O temi paparazza mnogo se govorilo, a veliko otkriće u drugoj epizodi je da je Meghan izjavila kako su novinari platili njezinim susjedima u Torontu, kada su 2016. godine izašle vijesti o njezinoj vezi s Harryjem, da postave kameru u njezin stražnji vrt.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

U jednoj od epizoda princ Harry je progovorio i o povijesti lošeg tretmana žena (u javnosti i medijima) koje ulaze u kraljevsku obitelj. Priznao je i da se bojao da će uplitanje medija biti previše za Meghan i da će to uništiti njihovu, kao što je uništilo njegove prethodne veze.

U drugoj epizodi, princ Harry otkrio je da su ga članovi kraljevske obitelji pitali zašto bi Meghan trebala ‘dobiti poseban tretman’ i ‘biti zaštićena’, kada je par počeo propitkivati odnos britanskih medija prema glumici u prvim mjesecima njihove veze.

Par je puno govorio i o roditeljstvu. U drugoj epizodi serije Harry je otkrio da on i Meghan, koji su oboje doživjeli razvod roditelja, nisu htjeli činiti iste pogreške kao oni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

Bivša glumica prisjetila se i prvog trenutka kada je upoznala princa i princezu od Walesa. ‘Sjećam se da sam bila u poderanim trapericama i bosa. Ja sam osoba koja voli grliti ljude, oduvijek sam bila takva i nisam shvaćala da to može biti uznemirujuće za mnoge Britance’.

Iako je kraljevska obitelj tijekom prve tri epizode ostala pošteđena teških optužbi, i dalje joj se sugerira ona ‘nesvjesna’ rasna pristranost te odbijanje pružanja pomoći kako Meghan, tako i princezi Diani nakon razvoda od Charlesa 1992. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

‘Teško je vidjeti još jednu ženu iz svog života koju volim kako prolazi kroz ovo ludilo. To je zapravo situacija u kojoj imamo lovce protiv plijena. Onog trenutka kada se moja mama razvela, onog trenutka kada je napustila instituciju, bila je potpuno sama, ‘ rekao je Harry o svojoj majci Diani, koja je tragično preminula 31. kolovoza 1997. godine u automobilskoj nesreći u Parizu.

Meghan se također obrušila na kraljevsku obitelj optuživši je da se nije suprotstavila negativnim medijskim izvješćima o njoj, priznavši da je cijelo iskustvo bilo užasno, a Harry se na to nadovezao optuživši obitelj da je namjerno ignorirala rasističke prizvuke u izvješćima. U prilog tome spomenut je i rasistički broš koji je nosila princeza Michaela od Kenta na događaju kojem je Meghan prisustvovala 2017. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

Osim serije optužbi na račun medija i onih nekoliko usmjerenih prema kraljevskoj obitelji, Harry se prisjetio i svog djetinjstva, ali i teških tinejdžerskih godina, nerijetko s paparazzima u pratnji. Spomenuo je tako da je utočište pronalazio u čestim putovanjima u Afriku dodavši, vidno ogorčen na svoju krvnu obitelj, kako ima drugu obitelj ‘vani’, odnosno, grupu prijatelja koji su ga doslovno odgojili.

Iako je u jasno dato do znanja kako je kraljevska obitelj odbila komentirati optužbe koje su im uputili vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, izvor blizak palači za Daily Mail tvrdi kako ih nitko to nije niti tražio.

Nije se dugo čekalo i na prve reakcije, makar ne još službene, koje su u medije stigle iz Buckinghamske palače. Između ostaloga, izvor iz Buckinghamske palače osporio je tvrdnje vojvode i vojvotkinje od Sussexa koji su tvrdili kako je kraljevska obitelj odbila surađivati na njihovom šestodijelnom dokumentarnom serijom.

Pogledajte TRAILER:

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/YouTube

Slični članci