Make your day different

Logo Cover

Doktorica dentalne medicine Tatjana Knego u novoj kolumni za Cover Style otkriva tajnu kako ‘Hollywoodski osmijeh’ prilagoditi pojedincu

Pod pojmom ‘holivudski osmjeh’ ljudi odmah imaju predodžbu lijepih i bijelih zubi. Često će ga pacijenti poistovjetiti s perfektnim bijelim osmjehom pomalo umjetnog izgleda.
Ali zapravo pojam ‘holivudskog osmjeha’ je jako relativan.

Kakav stvarno osmjeh imaju najveće holivudske zvijezde i koliko su neki njihovi osmjesi perfektni, svijetli i svježi ili ne uvijek takvi, otkriva u novoj kolumni doktorica dentalne medicine Tatjana Knego.

Doktorica dentalne medicine Tatjana Knego

Jedna od najvećih holivudskih glumica današnjice Margot Robbie čiji su osmjeh danas zbog punoće i zdravog izgleda nazvali ‘Hollywood-ready’ tj. već u startu je bio spreman i dovoljno lijep da australska glumica postane zvijezdom.

Njena briga o zubima počela je već u djetinjstvu nošenjem zubnog aparatića, a od svoje 14 godine noću nosi prozirne reteinere da se zubi ne pomaknu i da ih ne troši noćnim kretnjama. Što smatram izuzetno pametnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Babylon (@babylonmovie)

Međutim i taj njen predivan širok osmjeh koji je u filmu Babylon bio lijep ali jako prirodan i prirodne boje za ulogu Barbie doživio je malu promjenu u svjetliju boju prednjih 4 gornjih zubi. S

ada neki doktori estetske dentalne medicine kroz medije vode polemike da li je glumica stavila porculanske ljuskice na prednja 4 zuba ili je to samo odrađeno za film. Odgovor će ostati u zraku do njene nove uloge gdje ćemo ponovo gledati jednu od najljepših žena svijeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Babylon (@babylonmovie)

Naime, izradom tanke skidive maske za zube ‘Snap On Teeth’ osmjeh zvijezda se može vrlo lako promijeniti za neku ulogu a pojedinci ga u svijetu koriste i za posebne prigode kada ga samo nose za određeni izlazak, kada im je potreban impresivan bijeli osmjeh.

Glumica Nicole Kidman nije imala sreću kao Margot da njeni zubi genetski budu dovoljno ‘Hollywood- ready’ tako da je ona na samom početku svoje karijere riješila problem gummy smilea tj. prejake vidljivosti zubnog mesa i premale zube vjerojatno stavljanjem porculanskim ljuskica te povećanjem veličine zubi. Ali vrlo prirodne svježe boje bez pretjeranog isticanja zubi.

Sličnu stvar morao je napraviti i njezin bivši suprug, također glumac – Tom Cruise čiji prirodni osmjeh nije bio spreman niti dovoljno lijep i korektan za Hollywood.

Niti porculanske ljuskice Blake Lively s kojima je morala korigirati nekoliko estetskih problema na zubima nisu napadne nego umjereno svježe bijele, prirodne i jako lijepe.

Sharon Stone, zvijezda filma ‘Sirove strasti’  u svojim šezdesetima nije radila nikakve velike intervencije na svojim nekada lijepim i izražajnim prirodnim zubima. Oni su danas čak malo i uvučeniji i diskolorirani sa strana ali ona sve to jako dobro nosi.

George Clooney morao je protetikom raširiti svoj poznati osmjeh, a Angelina Jolie nositi samo aparatić za osmjeh koji je danas pojam lijepih i velikih zubi uokvirenih punim usnama.

Leonardo DiCaprio u svom najnovijem filmu ‘Ubojice Cvjetnog mjeseca’ koji su filmski kritičari odmah proglasili remek djelom svjetske kinematografije šokirao je publiku svojim zubima i osmjehom. Inače korektne ali ne posve perfektne zube slavnog Oscarovca poznati make up artist Vincent Van Dyke pretvorio je u žute ‘umorne’ zube sa zagrizom u progeniji. Tumačiti izuzetno zahtjevnu ulogu i još sa tako izbačenom donjom čeljusti sigurno nije bilo nimalo lako pa čak i za jednog od najboljih glumaca današnjice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scorsese Point (@scorsesepoint)

Iz prakse radeći makeovere nekih hrvatskih glumica i glumaca svakako to su uvijek bili osmjesi nevjerojatno prirodni i nikada prenapadni niti prebijeli. To su osmjesi koje smo stvarali da osvježe lik ali njihova prirodnost uvijek mora biti dovoljna da mogu igrati sve uloge bez da se zubi jako ističu.

Kako poznati svjetski glumci i modeli nemaju pretjerano i umjetno bijele zube već samo lijepe ali umjerene boje pitamo se zašto se onda holivudski osmjeh u žargonu tumači takvim.

Izuzetno bijeli i atraktivni osmjesi rezervirani su za zvijezde poput  Kardashianki, pjevače i ljude u show businessu – nikako za glumce.
Godinama brinem o zubima Maje Šuput i Marka Grubnića koji svoje bijele i svježe osmjehe prekrasno nose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkdrip)

Ljepota estetske dentalne medicine danas je da možemo udovoljiti različitim zahtjevima pacijenata u vezi estetike pozorno slušajući njihove želje, u skladu s onim kako žive, što profesionalno rade i u kakvim se krugovima kreću. Isto kao što i fotografija i filmski trikovi mogu vas prevariti kako netko ili njegov osmjeh zapravo izgledaju.

Više fotografija pogledajte OVDJE!

Pripremila: Dr med dent Tatjana Knego
DENTAL ESTETIC STUDIO d.o.o
web: www.ordinacijaknego.hr
Instagram: dentalesteticstudio_dr_knego

Slični članci