Make your day different

Logo Cover

Dobrodošli u čarobnu zemlju Litory – inovativan i jedinstven dječji brend koji predstavlja spoj igre, učenja i zabave na moderan način

Dobrodošli u čarobnu zemlju Litory – gdje male priče stvaraju velike svjetove! Litory je inovativan i jedinstven brend na globalnoj sceni kao čaroban spoj igre, učenja i zabave na moderan način iza kojeg stoji Maja Štritof Budin. Kroz majčinstvo i višegodišnje iskustvo u brendiranju i storytellingu počela je nastajati čarobna i sigurna zemlja u kojoj svako dijete može živjeti svoje snove, biti ono što jest i rasti u sretnog i ispunjenog čovjeka.

Litory je prvi brend u svijetu registriran za ovakvu vrstu predmeta koji objedinjuje elemente odjeće i igračke te kao takav čini čarobni spoj igre, učenja i zabave na moderan način – jedinstvena i inovativna nosiva igračka koja će vaše mališane odvesti u veliku avanturu!

Cijeli Litory koncept baziran je na spajanju različitih dijelova posebnim gumbićima koji djetetu pomažu u razvoju finih motoričkih sposobnosti. Tako jednostavno pričvrstite svog Litorijanca na Litory majicu a onda – čarobnu majicu spojite s vilinom suknjicom te tako kreirajte najljepšu Litory haljinicu.

‘Kao djevojčica, voljela sam se igrati papirnatim lutkama. Rezanje njihove papirnate odjeće i smišljanje zabavnih svjetova u kojima žive, bio je moj način življenja tisuću života u jednom danu. Rado se sjećam tih trenutaka sreće i spokoja. Sve je izgledalo čarobno! Kad sam postala majka, htjela sam da moja djeca osjete istu čaroliju koju sam živjela u njihovim godinama. Htjela sam da istraže svoju kreativnost i maštu i da stvore neku svoju bajku, svoj mir’, otkriva Maja Štritof Budin, osnivačica brenda.

Litory razvija dječje senzorne i motoričke vještine, a to je vrlo važno za razvoj djeteta. Svaki Litory lik ima zanimljivu osobnost, jedinstvenu priču, uzbudljiv život i najboljeg prijatelja s kojim dijeli sve svoje pustolovine.

Litory lutkice su napravljene od tkanina različite teksture, što igra važnu ulogu u razvoju senzornih vještina, dok istovremeno igranje i pripovijedanje (storytelling) potiče razvoj kreativnosti i motoričkih sposobnosti.

Djeca kroz igru mogu napraviti i nove likove na način da kombiniraju elemente različitih likova. Na taj se način djeca identificiraju s likom, preuzimaju određenu vrlinu, razvijaju empatiju i uče sposobnost otkrivanja svijeta oko sebe. Istovremeno, jača njihovo samopouzdanje kada znaju da su nešto sami napravili koristeći vlastite ruke.

Iako u osnovi jednostavan, sveukupni Litory svijet je kompleksni skup savršenih dijelova ujedinjen u jedan cilj – pružiti Vašem djetetu opipljiv i siguran svijet u kojemu će se igrati i kreirati svoju igru – doma, u parku ili u vrtiću – gdje god može nositi Litory igračku.

Uz svaku kupnju majice dobija se Litory bojanka, a uz svakog Litorijanca dolazi njegovo pismo koje otkriva dio Litory svijeta.

Cilj Litoryja nije da bude samo inovativna igračka, već i da postane platforma za pomoć djeci u emocionalnom kontekstu.

U suradnji s dječjim psiholozima, Litorijancima su pridodani jedinstveni karakteri koji žive različite živote, imaju različite interese i sanjaju različite snove, baš kao i sva djeca svijeta. No, ono što ih sve povezuje jest činjenica da se, bez obzira na različitosti, svi ponekad nađu u situaciji koja u njima budi nelagodu, uznemirenost, strah, tremu, nesigurnost i slične osjećaje.

Foto: Promo

Slični članci