Make your day different

Logo Cover

Darijo Srna na emotivnoj promociji svog romana ‘Zašto te zovu Srna’ okupio društvenu i sportsku elitu, neke dugo nismo vidjeli u javnosti

U zagrebačkoj Esplanadi, uz prisustvo medija, obitelji i prijatelja legendarnog hrvatskog reprezentativca predstavljena autobiografija koja nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša

U nedjelju je u Hotelu Esplanade u Zagrebu održano svečano predstavljanje autobiografije legendarnog bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije, Darija Srne.

Promociji su nazočili majka i brat Darija Srne i Sergey Palkin (gore desno) Darijo Srna s Antom Čačićem i Vedranom Ćorlukom (dolje desno)
Darijo Srna i supruga Mirela

Na promociji naslova ZAŠTO TE ZOVU SRNA osim Darija Srne i spisateljice Milane Vlaović, uz čiju je pomoć knjiga i nastala, govorili su i Darijev kolega i prijatelj Mario Stanić, književnik i novinar Ivica Ivanišević te pisac i urednik V.B.Z.-a Drago Glamuzina.

Priča o dječaku iz Metkovića koji u nježnim godinama odlazi iz toplog obiteljskog okruženja, u potragu za snom, prvo u splitski Hajduk, a preko izvanredne karijere u ukrajinskom Šahtaru i časne uloge kapetana Vatrenih zasluženo uživa plodove svog iskustva kao sportski direktor, posvećeni suprug, sin, otac i prijatelj, priča je o ljubavi – ljubavi prema obitelji, ocu, nogometu i životu.

Sestre Milana Vlaović Kovaček i Branka Krstulović, Andrea i Hrvoje Čermak, Lejla i Tarik Filipović, sestre Sunčica i Nina Badrić
Ivica Max Krizmanić, Sanda Sokol sa sinom, Miroslav Ćiro Blažević

Riječima istaknutog književnika i novinara Ivice Ivaniševića: ‘ZAŠTO TE ZOVU SRNA priča je o jednom životu zbijenom između dva rata, o ranjivom dječaku koji je to ostao i u zrelim godinama, kojemu se povijest uporno vraća i od koje stalno pokušava pobjeći, storija koja obilato i s lakoćom nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša.

Darijo Srna ispričao ju je uz pomoć Milane Vlaović. Znate ono kad se dvoje velikih igrača razumiju isprve i bez puno kompliciranja? E takav je to tandem fantazista iz veznog reda koji spaja nogomet i književnost.’

Zlatko Dalić i Marijan Kustić, Darijo Srna i Zvonimir Boban, Mario Stanić

ZAŠTO TE ZOVU SRNA nepretenciozno i iskreno nam otvara vrata u svijet profesionalnog nogometa , a ujedno je i nadahnuće svakom dječaku koji sanja nogometnu karijeru, da je isključivo marljivim radom moguće postići sve ono što sanjaš.

U trenucima kada je mržnja ‘okovala’ svijet u kojem živimo, riječi Darija Srne ‘Nogometni teren je za mene bio prostor potpune slobode, tamo su se brisale razlike, jer na travi nema vjere niti nacionalnosti.’ djeluju gotovo pa iscjeljujući, pokazuju istinsku vrijednost i značenje sporta i daju sasvim novi smisao poznatoj izreci o nogometu kao ‘najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu’.

Darijo Srna, Ivana i Daniel Benussi

Darijo Srna i Milana Vlaović promovirat će knjigu i na Interliberu, u petak, 11. studenoga u 18 sati na V.B.Z.-ovom štandu u 5. paviljonu Zagrebačkog Velesajma. Ulaz na promociju i potpisivanje knjige je slobodan.

Darijo Srna će sav svoj prihod od prodaje knjige donirati za djecu koja su ostala bez roditelja u ratu u Ukrajini.

Monika i Goran Sabljić, Tomislav i Petra Miletić, Saša i Boris Galov, Mirna Zidarić

Foto: John Pavlish/Karla Jurić

Slični članci