Make your day different

Logo Cover

Dame s kraljevskih dvora odale počast kraljici Elizabeti II.! Camilla, Kate Middleton i Meghan Markle kraljičinim nakitom, kraljice Rania i Letizia simboličnim detaljima

Posljednji ispraćaj britanske kraljice Elizabete II. povijesni je događaj koji je okupio preko 2000 svjetskih uglednika. Osim predstavnika zemalja, na visini zadatka bile su i njihove supruge. Vodeću ulogu preuzele su članice britanske kraljevske obitelji, pa su tako Camilla, supruga kralja, Catherine, princeza od Walesa i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, počast kraljici iskazale poznatim komadima nakita, a za njima nisu zaostajale niti dame s drugih europskih i svjetskih kraljevskih dvorova. Jordanska kraljica Rania za ovu prigodu odabrala je identičnu kombinaciju u kojoj je upoznala kraljicu Elizabetu II. prije dvadeset godina, a španjolska kraljica Letizia u svojem je stilu plijenila elegancijom uz simboličan modni dodatak…

Posljednji ispraćaj Njezinog Veličanstva kraljice Elizabete II. započeo je danas nešto prije 12 sati, a u Westminsterskoj opatiji gdje se održala misa zadušnica okupilo se preko 2 tisuće svjetskih dužnosnika.

Pridržavajući se strogog dress codea, dame s kraljevskih dvorova besprijekornim odjevnim kombinacijama odale su počast kraljici Elizabeti II, svaka u svom stilu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

Objavu dijeli The Queen’s Brooches (@the_queens_brooches)

Smrt kraljice Elizabete II. obilježio je kraj jedne ere, a ovakav oproštaj u Ujedinjenom Kraljevstvu nije se odigrao od šezdesetih godina. Velika Britanija od jutra se pripremala za veliki ispraćaj Njezinog Veličanstva, a samim time u centru pozornosti našli su se pripadnici britanske monarhije.

Dok je kralj Charles III. hodao iza lijesa svoje majke, kraljice Elizabete II. uz svoju braću, sestru i sinove tijekom pogrebne povorke, njegova supruga Camilla do Westminsterske opatije stigla je automobilom u pratnji Kate Middleton, princeze od Walesa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 👑britishroyalfamily63👑 (@britishroyalfamily63)

Članice britanskog kraljevskog dvora zaogrnule su se crnim velom u znak poštovanja prema pokojnom monarhu, a svaka je odabrala i simboličan nakit kojim su odale počast moćnoj ženi koja je na tronu vladala 70 godina.

Camilla, supruga kralja pridržavajući se strogih pravila osvanula je u crnoj kombinaciji od glave do pete, a najviše pažnje privukla je odabirom broša.

Naime, 75 – godišnja Camilla nosila je broš koji je 1897. godine dobila kraljica Viktorija za proslavu dijamantnog jubileja. Sam broš je dijamantni oblik srca koji sadrži broj 60 u ćiriličnim brojevima s tri safira, jednim na vrhu i dva na kraju nekoliko privjesaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Waleses💖 (@katemiddleton_uk)

Na kartu elegancije odigrala je i 40 – godišnja Kate Middleton. Princeza od Walesa odjenula je crni kaput-haljinu, model A-kroja koji decentno naglašava struk te se u naborima širi prema dolje, a na glavi je nosila crni šešir s mrežastim veom.

U znak posebne počasti kraljici princeza je odlučila nositi par decentnih bisernih naušnica u obliku kapljice i zapanjujućom ogrlicom s japanskim biserima u tri niza koji su bili dijelom osobne kolekcije nakita Njezina Veličanstva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Royal Fashion Police (@royalfashionpolice)

Upravo je tu ogrlicu od japanskih bisera posebno cijenila kraljica Elizabeta, a sastoji se od tri niza bisera i velikog kamena u sredinu.

Britanskoj kraljici počast je odala i vojvotkinja od Sussexa, 41 – godišnja Meghan Markle, noseći decentne naušnice od bisera i dijamamata koje je od nje dobila na poklon, a isti par naušnica protekloga tjedna nosila je na pogrebnoj povorci u Westminster Hallu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Royal Fashion Police (@royalfashionpolice)

Kraljica Elizabeta II. spomenute naušnice poklonila je Meghan nedugo nakon njezina kraljevskog vjenčanja s princom Harryjem 2018., a nosila ih je i na svom jednom solo angažmanu s kraljicom u lipnju iste godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Royal Fashion Police (@royalfashionpolice)

Osim članica britanskog kraljevskog dvora, među damama koje su stajlingom iskazale poštovanje prema pokojnoj kraljici našle su se i jordanska kraljica Rania i španjolska kraljica Letizia.

Supruga kralja Abdullaha nosila je elegantnu kaput haljinu koju je upotpunila crnim salonkama, odgovarajućom torbicom i šeširićem. Istu odjevnu kombinaciju 50 – godišnja kraljica nosila je i 2001. godine kada je upoznala kraljicu Elizabetu II. i princa Philipa tijekom službenog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Royal Fashion Police (@royalfashionpolice)

Španjolska kraljica Letizia odabrala je provjerenu kombinaciju koja se sastoji od elegantne crne haljine, kožnih salonki i pripadajuće torbice, a počast britanskoj monarhinji iskazala je noseći crni veo koji nosi simboličan naziv ‘Elizabeth’ po britanskoj vladarici.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci