Make your day different

Logo Cover

Crna elegancija modne kuće Valentino: Pierpaolo Piccioli odbacio šarenilo i novom kolekcijom odao počast omiljenoj (ne)boji

Otkako je dizajner Pierpaolo Piccioli preuzeo kormilo modne kuće Valentino 2016. godine kao jedini kreativni direktor, mnogo puta dokazao je da je majstor zadivljujućih kreacija dostojnih crvenog tepiha, a revije talijanskog modnog giganta uvijek se iščekuju s velikim uzbuđenjem. Upravo je spektakularna Valentino revija obilježila pretposljednji dan pariškog Tjedna mode, a nova kolekcija za jesen/zimu 2024. odala je počast – crnoj boji. Nakon dominacije ružičaste, nova estetika brenda odiše bezvremenskom elegancijom, a mnogi komadi nedvojbeno će postat predmetima žudnje…

Iako su ulice francuske prijestolnice ovih dana krcate modnim entuzijastima koji su pohrlili na revije prestižnih modnih kuća, atmosfera uoči revije talijanske kuće Valentino uvijek je znatno drugačija.

Poznati gosti i nepregledne rijeke obožavatelja dovoljno govore što je za brend Valentino posljednjih godina učinio kreativni direktor Pierpaolo Piccioli, koji je i na ovom Tjednu mode u Parizu predstavio kolekciju o kojoj će se dugo pričati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valentino (@maisonvalentino)

Kolekcija za jesen 2024. nazvana je ‘Valentino Le Noir’. Iako je riječ o neočekivanom odmaku, s obzirom na to da smo prošlih sezona navikli na živahnije nijanse, 56-godišnji Piccioli je ovog puta osmislio kolekciju koja savršeno prikazuje power dressing. Kolekcija je inspirirana 1980-im godinama i na savršen način spaja elemente muškog i ženskog odijevanja.

Taj pristup vidljiv je u kombiniranju predimenzioniranih sakoa s mini haljinama ili suknjama, kojima je Piccioli stavio naglasak na formalnost uz dozu zavodljive estetike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valentino (@maisonvalentino)

Pogledajte GALERIJU:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasoza 🏰 (@fashionisinstantlanguage)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasoza 🏰 (@fashionisinstantlanguage)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: InstagramHzzo

Slični članci