Make your day different

Logo Cover

Cover Style i ‘Mame i klinci, tate i ljubimci’ dvjema čitateljicama daruju ulaznice za konferenciju ‘Mame&klinci za sve mame’

Cover Style i Udruga ‘Mame i klinci, tate i ljubimci’ dvjema čitateljicama poklanjaju po dvije kotizacije za kongres koji se održava povodom međunarodnog Dana Majki.  Konferencija ‘Mame&klinci za sve mame’ pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović okupiti će  slavne majke poput Ane Rucner, Lane Klingor, Lane Pavić, Maje Vučić ali i brojne stručnjake koji će progovoriti o vršnjačkom nasilju i kako ga spriječiti.  Koje uvjete natječaja trebate ispuniti da biste sudjelovali u natječaju, doznajte u nastavku…

 

Cover Style i Udruga ‘Mame i klinci, tate i ljubimci’ dvjema čitateljicama poklanjaju po dvije kotizacije za kongres koji će se održati  26. svibnja u Muzeju Mimara od 9 do 17 sati. Drugi puta za redom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održava se konferencija Mame&klinci koja će okupiti slavne majke poput Ane Rucner, Lane Klingor, Lane Pavić, Maje Vučić ali i brojne druge stručnjake.  Ovogodišnja top tema je vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti, a sve što trebate napraviti kako biste sudjelovali u natječaju je:

 

1. Lajkati stranicu Cover_hr i Mame & Klinci

2. Shehati fotku (public/javno kako bi nam vaša objava bila vidljiva)

3. U komentar tagirati tri žene koje bi rado sudjelovale na konferenciji

Pratite nas i na Instagramu ( https://www.instagram.com/cover_hr/ )

 

Giveaway traje do ponedjeljka (21.05), a ime sretnih dobitnica proglašavamo u utorak. (22.05)

Danas su djeca sve više izložena nasilju, ali i postaju nasilna, zato je odgoj empatične djece najbolji odgovor. Kako odgojiti empatično dijete govorit će mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli.

Na konferenciji mame čaka čak 5 panela zanimljivih tema na kojima, uz stručne osobe sudjeluju i mnoge poznate mame kao što su Ana i Snježana Rucner koje će govoriti o tome kako su spojile majčinstvo i karijeru, dvije Lane, Lana Klingor Mihić i Lana Pavić koje će inspirirati mame pričom zašto je super imati troje djece. Posebno zanimljivi panel je onaj mladih dama (11 godina) Gite i Lare Borne koje će objasniti što bi bilo da su one mame.
Kroz predavanja i radionice mame će otkriti kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik (Iva Brčić), što je pametna prehrana (Hrvojka Becker), zašto mame treba imati pravo na sebe (Nadja Skazlić), kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti (Maja Vučić).
Za inspirativne priče zadužene su mame s portala Supermame.hr, najpoznatija slovenska mama blogerica Eva Lozina kao i Marin Dadić iz projekta Aktivna Hrvatska, a dolazi i gošća iznenađenja.

‘Konferencija “Mame&klinci’ zamišljena je baš poput slasne torte, red znanja, red informacija, red inspirativnih priča, red zabave, dobre hrane, druženja, a kao šlag i bogata nagradna igra. Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne sama u Zagrebu već kroz naš projekt “Gradovi prijatelji mama” i u drugim gradovima Hrvatske,‘ rekla je mr. sc. Danijela Gašparović predsjednica udruge Mame i klinci, tate i ljubimci.

PANELI

1. Vršnjačko nasilje- TOP PANEL

Sudjeluju: prof. dr.sc. Vesna Bilić, Swea Jelić Tuščić, psiholog ( dolazi iz Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba umjesto ravnateljice koja je zauzeta), Anamarija Vuić, magistra psihologije iz Hrabog telefona, Rosie Kugli spisateljica (Hod po rubu – gdje progovara baš o nasilju).

Glavni panel konferencije bavi se temom vršnjačkog nasilja o kojoj progovaraju najrelevantniji sudionici koji su u ovoj tematici dugi niz godina. Sudionici će osvijetliti ovaj problem sa svih strana, reći koji čimbenici iz obiteljskog života igraju važnu ulogu u sudjelovanju djece u vršnjačkom nasilju, objasniti što ih to (iz obitelji) potiče da jedni čine nasilje, a drugi su žrtve ili promatrači i branitelji, naučiti majke kako djeci ugraditi moralne čimbenike i empatiju.
http://nasiljenaddjecom.blogspot.hr/p/zivotopis.html (životopis prof. dr. sc. Vesne Bilić)

2. Mame i karijara

Sudjeluju Ana i Snježana Rucner

Uvijek vječno pitanje svih mama, kako spojiti karijeru i majčinstvo. O tome će iskreno progovoriti dvije velike dame s velikim karijerama, a ujedno su i njih dvije mama i kći. Imaju li grižnje savjesti zbog svojih obaveza, gdje bi htjeli dati više, što ima je najveći problem, što ima je najvažnije u odgoju i još mnogo toga.

3. Putovanja s djecom

Sudjeluju najpoznatije mame blogerice koje pišu o svojim putovanjima na Supermame.hr

Imati malu djecu ne znači da obitelj mora biti statična. Putovanje je znanje kažu svi. Kako razbiti predrasude o putovanjima s malom djecom, gdje su najveći problemi, na što treba obratiti pažnju i kako u svemu tome uživati objasniti će ove neustrašive mame koje će iz prve ruke ispričati svoja zanimljiva iskustva.

4. Da sam ja mama

Sudjeluju mlade dame (11 godina): Gita Hajdarhodžić i Lana Borna Brkljač

Mame vrlo često i griješe jer životu nastupaju iz svojih cipela. No ovdje ćemo imati zanimljivu mogućnost čuti što o majčinstvu i odgoju misle mlade dame. Što bi one drugačije da su mame, što im smeta, što im se sviđa i kako one uopće gledaju na svijet biti će jako zanimljivo čuti i svakako naučiti nešto od njih i korigirati se u odgoju, a samim time želimo potaknuti mame da što više pričaju sa svojim klincima o svim temama života.

5. Lane i klinci

Sudjeluju Lana Klingor, Lana Pavić koje imaju troje djece i progovaraju kakav je život s više djece, jesu li savršene majke, što su im najveći strahovi, gdje se ponekad pogube i što im baš ne polazi za rukom. Bez dlake na jeziku ruše tabue i progovaraju o radostima velikih obitelji. One su pravi izvor motivacije svim mamama da se usude imati više djece.

PREDAVANJA

Maja Vučić psiholog: ‘Oni znaju naše slabosti’
Maja Vučić već dugi niz godina u suradnji s Siriusom, centrom za psihološko savjetovanje, educira i istražuje pomaže djeci, mladima i odraslima da pronađu svoj životni put. U svom predavanju govoriti će o odgoju djece i tome kako se pred djecom ništa ne može skriti, oni su uvijek spremni iskoristiti naše slabosti i dobiti ono što žele. Pokazati će nam kako to osvijestiti i što učiniti u tim trenucima.
Iva Brčić mag.soc./phil: ‘Ispadi bijesa i primjena dječjeg jezika’
Iva Brčić mag.soc./phil. je međunarodno je priznata certificirana edukatorica The Happiest Baby i predsjednica udruge Najsretnija beba Hrvatska. Prenijeti će svoje znanje o tome što raditi kada dođe do ispada bijesa kod djece i kako koristiti dječji jezik za najbolje rezultate.

Hrvojka Becker, nutricionist: ‘Pametna prehrana’
Hrvatska sve više postaje debela nacija, a na žalost raste i broj pretile djece. Zašto je prehrana važna, kako se zdravo hraniti, na što treba obratiti pažnju, kako izabrati namirnice i što trebamo promijeniti kako bi ova porazna ststistika ostala prošlost pokušati ćemo dobiti odgovor u ovom predavanju.

Nadja Skazlić učiteljica, integrativna terapeutkinja: ‘Pravo na sebe’
Roditelji, a pogotovo mame, često zbog 24-satnog radnog roditeljskog vremena više ni ne znaju za sebe, ne brinu o sebi, nisu si na listi prioriteta i agano idu prema pregaranju. Često imaju osjećaj krivnje ako se brinu o sebi ili ljutnju ako za sebe nemaju vremena.
Na predavanju dotaknuti će se nekih dinamika koje su česte kad žene napuste sebe. Kad je svega previše, moguća je anksioznost, napadi panike, bijesa, impuls za bijegom. Naučit ćemo nekoliko vježbi koje nas vraćaju sebi, u tijelo, u sigurnost, u dobar osjećaj

MOTIVIRAJUĆE PRIČE

Eva Lozina najpoznatija mama blogerica iz Slovenije nepopolnamama.si
Eva će ispričati kako je to biti samohrana majka i otkriti nam kako je prebrodila sve svoje izazove.

Marin Dadić, magistar kineziologije, Aktivna Hrvatska
Koliko se gibamo…..ne baš puno. Kolika ja važnost gibanja i sporta, kako stvoriti naviku bavljenja sportom, kada krenuti sa sportom kod djece, koje su odlične vježbe za razgibavanje i nešto o projektu Aktivna Hrvatska naučit ćemo i ovom predavanju.

Raspored
9:00 – 9:15 registracija
9:15 – 9:30 otvaranje konferencije
9:30 – 9:45 Panel 1: Putovanje s djecom
9:45 – 10:15 Panel 2: Mame s karijerom Ana i Snježana Rucner
10:15 do 10:45 Predavanje: Iva Brčić mag.soc./phil: ‘Ispadi bijesa i primjena dječjeg jezika’
10:45 – 11:00 Coffee break
11:00 – 11: 45 Top panel: Vršnjačko nasilje
11:45 – 11: 55 Inspirativna priča Eva Lozar ‘Nesavršena mama’
11:55 – 12:25 Panel 3: Lana Klingor Mihić i Lana Pavić ‘Troje’
12: 25 – 13:00 Ručak
13:00 – 13:20 Modna revija ‘Mame i klinci’
13:20 – 13:40 Panel 4: Lana Borna i Gita ‘Da sam ja mama’
13:40 – 14:25 Radionica: Maja Vučić, psiholog: ‘Oni znaju naše slabosti’
14:25 – 15:00 Radionica: Marin Dadić, magistar kineziologije, ‘Gibam se, gibam, gibam’ Aktivna Hrvatska
15:00 – 15:30 predavanje: Hrvojka Becker, nutricionist: ‘Pametna prehrana’
15:30 – 16:30 Radionica: Nadja Skazlić, integrativna terapeutkinja: ‘Pravo na sebe’
16:30 – 16:45 Nagradna igra
16: 45 – 17:00 Završna riječ

 

Slični članci