Make your day different

Logo Cover

Cover Style i Exit vode vas na predstavu ‘Pluća’ s Amarom Bukvićem i Jadrankom Đokić u glavnim ulogama

Cover Style i Teatar Exit daruju jednog čitatelja s dvije ulaznice za predstavu ‘Pluća’ koja igra u subotu 5.5. u 20h. u EXIT-u  (Ilica 208). Koje uvjete natječaja trebate ispuniti kako bi dobili priliku osvojili ulaznice za predstavu u kojoj glavne uloge igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić, provjerite u nastavku…

Cover Style i Teatar Exit pripremili su pravu poslasticu za sve ljubitelje kazališta. Naime, jedan čitatelj ima priliku osvojiti po dvije ulaznice za predstavu u kojoj su noseće uloge pripale nagrađivanim glumcima Amaru Bukviću i Jadranki Đokić. Sve što trebate učiniti kako bi pogledali dramu koja priča životnu priču dvoje zanimljivih pojedinaca čiji se životi lome onog trenutka kada on poželi dijete, a ta želja otvara ambis strahova i previranja je:

1. Lajkati stranicu Cover_hr i Teatar Exit

2. Javno shaerati post s naše Facebook stranice kako bi nam vaša objava bila vidljiva

3. U komentar tagirati tri osobe kojima bi se ova predstava mogla svidjeti

 

Natječaj traje do 03. 05. a ime sretnog dobitnika objavljujemo 04.05 (petak). Dobitnik ulaznica svoje karte preuzima u Exit-u  pola sata prije predstave.

Sretno!

Tekst: Duncan Macmillan
Režija: Aida Bukvić
Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić
Koprodukcija Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak

O PREDSTAVI:

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni.
Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On ‘predloži dijete’. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

IZ KRITIKA:

‘PLUĆA’ NA JAKIM LEĐIMA DVOJE GLUMACA

‘Oni su obrazovani , štoviše ona je pred obranom doktorata , oni čitaju knjige, gledaju dokumentarne filmove , putuju , brinu se o okolišu… ‘Bomba’  pada u njihov život kada on spomene dijete. U majstorski napisanim dijalozima tada se razotkriva sva histeričnost naše sadašnjosti, otkrivaju problemi koje radimo ni iz čega , iz mirnog života bujaju strahovi. Jesmo li postali toliko sebični da svoj uređeni život ne želimo “ unerediti” djetetom?, pitanje je koje nimalo skriveno nameće autor. Uloge tumače Jadranka Đokić i Amar Bukvić , glumci koji su odavno dokazali svoju prednost kada treba odgovoriti na najveće teatarske izazove’.
Bojana Radović, Večernji list

SUSRET INTIMNOSTI I PARANOIDNE DEMOKRACIJE

‘Pluća su, dakle, još jedna klasična glumačka predstava Exitova repertoara, s napomenom da njezino istraživanje krhke, lako lomljive veze među suvremenim parovima, kao i čitave panorame društvenih strahova kroz koje su provučeni svi naši odnosi, donosi zanimljiv diskusijski predložak za mnoge generacije punoljetnih gledatelja. Upravo živa prisutnost glumačkih lica na sceni omogućuje publici izlazak iz opće virtualnosti, kao i mogućnost sučeljavanja s vlastitom tjeskobom pomoću pojačane glumačke otvorenosti. Pluća žele da dišemo manje zgrčeno i da volimo manje unezvjereno, samim time zaslužujući poštovanje svoje publike’.
Nataša Govedić, Novi list

IZMEĐU KOREKTNOSTI I OSJEĆAJA
‘U vrlo promišljenoj redateljskoj viziji preciznog ritma i delikatnog balansiranja između ozbiljnog i smiješnog Aide Bukvić s vrhunskim glumačkim izvedbama Jadranke Đokić i Amara Bukvića Pluća se ostvaruju kao punokrvna drama dvoje zanimljivih pojedinaca kojih se životi lome pod teretom nekritički prihvaćenih normi korektnosti generacije koja počinje graditi svijet i društvo na temeljima neke nove pravednosti. Takvom interpretacijom Macmillanovog teksta ova je zagrebačko-sisačka koprodukcija još jedan značajan doprinos visokim standardima koji vladaju na Exitovoj pozornici’.
Tomislav Kurelec, Kazalište.hr

ŽELJA ZA DJETETOM OTVARA AMBIS STREPNJI I STRAHOVA

‘Tečna je i gluma dvoje protagonista. Posebno se istakla Jadranka Đokić kojoj je ova uloga u Exitu jedna od najboljih u karijeri. Đokić bez poteškoća ulazi u lik i donosi sve emocije, unutarnja previranja, slabost, ludilo i ranjivost kroz koje prolazi moderna mlada žena suočena s teškim životnim odlukama. Njena gluma bila je toliko iskrena da je publika na trenutke pustila i pokoju suzu’.
Mia Mitrović, Express

NAGRADE:

9. FESTIVAL REGIONALNIH KAZALIŠTA PROLOG 2016.
Predstavi Pluća dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu festivala po ocijeni publike (4,91)

20. TEATARFEST ”PETAR KOČIĆ’, BANJA LUKA, 2017.
Jadranki Đokić dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu

NOMINACIJE ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA, 2018.
Aida Bukvić – za najbolje redateljsko ostvarenje, drama
Jadranka Đokić – za najbolju glavnu žensku ulogu
PBZ

Slični članci