Make your day different

Logo Cover

‘Često su me odbijali zbog prevelikih grudi ali ovoga puta bilo je drugačije’

Kako je život nepredvidljiv i uzbudljiv najbolje govore posljednji mjeseci u životu zanosne zagrebačke manekenke Kim Kosanović. Ova 180 cm visoka brineta na vrhuncu je karijere od kad je postala model legendarnog brenda Guess. Baš kad je Kim odlučila zatvoriti jedno životno poglavlje, odustati od manekenstva, i kad je prije sedam mjeseci upisala studij psihologije, jedan poziv agentice iz Beograda, sve je promijenio. Svijetla pozornice ponovno su bila njezina.

– Da vam budem iskrena, modelingom se bavim od 16. godine i više mi se nije dalo. Taj svijet nikad nije bio za mene. Ponekad je bilo dosta površno i negativno mi je utjecalo na samopouzdanje – iskrena je 22 – godišnja Kim.

No sve se promijenilo lani u prosincu kad joj se agentica iz Beograda javila preko Instagrama da ima casting za Guess. Rekla joj je kako je poslala njezine fotografije vlasnicima brenda te da su joj platili kartu i smještaj da dođe na probno snimanje u Švicarsku.

@kimkosanovic

 

– Uvijek sam bila neki outsajder u manekenskom svijetu te su me često odbijali za angažmane zbog prevelikih grudi. Ja sam bila preženstvena, a agenti i kreatori su tražili ekstremno mršave djevojke. Normalno da me to boljelo i utjecalo na mene u formativnim godinama. No ovaj put je bilo drugačije – govori Kosanović i dodaje kako je snimanje za Guess bilo toliko pozitivno da se odlučila vratiti manekenstvu. Čim je došla u Švicarsku sprijateljila se s cijelim teamom te snimila veličanstvene fotografije za kampanju. Čak su je odmah i angažirali za modnu reviju što inače nije uobičajeno.

 

@kimkosanovic

 

 

– Svakoj djevojci u uredima dijele kartice na kojima piše što prava Guessova djevojka treba imati. Jako im je bitna osobnost te inteligencija, ali naravno i izgled. Sjećam se da sam imala snove da budem Viktorijin anđeo, ali to nije to. Guess je nešto drugačije – ponosna je Kim i kaže da je upravo s novom ‘obitelji’, kako zove kolege iz tog svijeta, proputovala svijet i doživjela nezaboravne stvari.

 

 

@kimkosanovic

 

Osim što puno putuju svijetom odlaze zajedno na večere s vlasnicima brenda te se i privatno druže. Kim je nakon sedam mjeseci napokon napravila pauzu te se s prijateljima odmara na Zrću i u Zadru. Priznaje da joj nedostaju druženja, obitelj i opušteni trenuci u Hrvatskoj.

 

@kimkosanovic

 

 

– Jao, kako mi nedostaje moj pas. Baš mi je teško jer ni za koga nemam vremena. Samo radim i paralelno učim za ispite, za faks jer od toga neću odustati. Psihologija je moja najveća ljubav, a ostalo je samo bonus – zaključuje Kim, koja je prije četiri godine  na svjetskom finalu prestižnog natjecanja ‘The Look of the Year’ u sicilijanskoj Taormini proglašena – najljepšom.

 

@kimkosanovic

 

Napisala: Ana Ismailovski
Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci