Make your day different

Logo Cover

Brad Pitt otkrio još jedan skriveni talent! U društvu Nicka Cavea iznenadio svojom prvom kiparskom izložbom

Holivudski glumac Brad Pitt proteklog je vikenda iznenadio javnost svojim umjetničkim debijem u Finskoj. Prema pisanju britanskog Guardiana, radovi poznatog glumca pojavljuju se zajedno s keramikom glazbenika Nicka Cavea i radovima umjetnika Thomasa Houseaga povodom izložbe ‘Mi’ (‘We’), koja će biti otvorena do 15. siječnja 2023. godine u Muzeju umjetnosti Sara Hildén u finskom Tampereu. 

Brad Pitt, 58 – godišnji glumac nakon razvoda od Angeline Jolie otkrio je novu strast. Naime, zvijezda filma ‘Nemilosrdni gadovi’ u subotu se diskretno pojavila na izložbi u Finskoj – i to kao kipar!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kulttuuritoimitus (@kulttuuritoimitus)

 

Među njegovim radovima, na izložbi se nalaze veliki gipsani panel koji predstavlja pucnjavu pod naslovom ‘Samonanesena rana od vatrenog oružja u kući’ koja je izrađena od prikupljenih metaka kristaliziranih u platinastom siliciju.

Manji Pittovi komadi uključuju ‘Svijećnjake za voljene’ koji su nastali u vrijeme Covida. Jedno od djela nazvano je ‘Ciljajući u tebe, vidio sam se, ali ovaj put je bilo prekasno’. Riječ je o brončanoj kutiji s rukama, stopalima i licima.

Inače, to je prvi put da je američki glumac, inače samouki umjetnik, izložio svoja djela u javnosti. Njegov dolazak u Finsku nije bio najavljen, kao ni to da će mu radovi biti izloženi u muzeju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Visión en Positivo (@visionenpositivo)

‘Za Nicka i mene ovo je novi svijet. Jednostavno se osjećam dobro – rekao je glumac za finsku televizijsku kuću Yle na ceremoniji otvaranja te objasnio kako su njegovi radovi samorefleksija.

@bradpitt_pag.e

‘Radi se o tome gdje sam pogriješio u svojim vezama, gdje sam suučesnik. Za mene, ovo je proizašlo iz onog što nazivam radikalnom inventurom sebe, postajem stvarno brutalno iskren prema sebi i uzimam u obzir one koje sam možda povrijedio te trenutke u kojima sam pogriješio’, objasnio je glumac.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci