Make your day different

Logo Cover

Beauty stručnjakinja Manuela Picard u kolumni za Cover Style otkriva kako strateškom njegom kože eliminirati potrebu za puderom, ali i tko su svjetske predvodnice novog trenda

Skinimalizam je mala revolucija njege kože kao odgovor na posljednje dvije lude godine iza nas. Izbombardirani sa svih strana s previše informacija, proizvoda i savjeta, dogodio se jedan sasvim novi pokret – trend, skinimalizam koji slavi manje proizvoda, manje slojeva proizvoda, ali naglasak na kvaliteti.

I koliko god je svima zanimljiv i jedinstven, zaista mislim da je low budget skincare na zalasku i zamjenjuje ga bolja, kvalitetnija i pojednostavljena njega s manje proizvoda i više učinka. I osobno sam uvijek bila pobornik da s manje zapravo činite više.

Naglasak se vratio i na profesionalce, nas kozmetičare, zapravo male čarobnjake koji mogu zaista puno napraviti za vašu kožu. Nama je vaša koža stalno ‘u rukama’ i iz prve ruke možemo osjetiti što ona zaista treba. Ne postoji niti jedan aparat na svijetu koje će vam dati bolju preporuku za skincare kao jedna dobra kozmetičarka.

Da se kreiraju neki novi trendovi – manje make upa ili potpuno bez make upa, ali naglasak na zdravlju i sjaju kože, pokazuje nam i bezvremenska Kim Kardashian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Zapravo jedina zaista stvarna globalna Influencerica i žena koja je donijela koncept konturiranja na svijet, ugasila je svoju make up liniju i istovremeno pokrenula ozbiljan skincare brend, i to u suradnji s jednom od najpoznatijih kozmetičarki današnjice – Joannom Czeck.

I ona je svjesna da su kozmetičari jedini koji ‘osjećaju’ kožu, i imaju taj ‘feeling’ te da se zapravo sve vraća na više njege, manje filanja, zaista nam pokazuje nove smjernice beauty industrije. Tu su i druge hollywoodske zvijezde koje su prepoznale trend njege kože a ne izgled ‘overdone’ make upa pa su se u zadnjih nekoliko mjeseci i godina pojavile celebrity linije – od predivne Scarlett Johansson, The Outset brenda, Jessice Albe, njenog sada već milijardu dolara vrijednog Honest Beautyja, Mirande Kerr, Alicia Keys, bezvremenske Jennifer Lopez…. Sve one odjednom naglašavaju ljepotu kože, tek onda make up.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Zaista je došlo vrijeme kada stručnjaci više ne preporučuju višestupanjske režime njege kože, već minimalizam i redovitu higijenu i dubinsko čišćenje kože, hidrataciju ili anti age tretman. Počinjemo se polako okretati prijeko potrebnoj njezi kože kod kuće na dnevnoj bazi i u kozmetičkom salonu na mjesečnoj bazi.

Novo lijepo je prirodno i minimalističko, strateškom njegom kože možete u potpunosti eliminirati potrebu za puderom ili highlighterom, a heavy make up, ipak ostavite za beskrajne (pomalo dosadne) make up tutorijale…

Šminkom prikrivamo nedostatke i ističemo svoje najbolje osobine. No, njega kože poboljšava kvalitetu i zdravlje kože, čime se smanjuje potreba za prikrivanjem nedostataka. Na njegu kože treba gledati kao na ulaganje. Uložite svoje vrijeme i novac da ju održite zdravom i lijepom, to je zasigurno bolja investicija od još jedne skupocjene dizajnerske torbice.

Zaista mi je drago vidjeti da se Hrvatice pomalo odmiču od tog izgleda ‘božićnog drvca’ kako ja to zovem, gdje vrišti previše make upa, naglašenih brendova na odjeći, must have torbica, predugi nokti i previše svega odjednom…okrećemo se sofisticiranom, clean i profinjenom izgledu.

Osjetim to i u svom poslu gdje moje klijentice žele izgledati zdravo i prirodno, traže se tretmani za zatezanje kože i poboljšanje strukture kože, dok se istovremeno (čak i one najvjernije) odriču fillera.

It’s okey da imamo pokoju boru, ili nedostatak na koži, dok god izgledamo njegovano. I zato njegujte redovito svoju kožu, jer tek tada ćete izgledati zaista – wow.

Pripremila: Manuela Picard
Manuela Picard Beauty Atelier & Brow Bar
Foto: Instagram/privatni album

 

Slični članci