Make your day different

Logo Cover

Antonija Šola iskreno o ljubavi na prvi pogled, (ne)ostvarenim željama, ali i suzama na putu prema uspjehu

Antonija Šola, kantautorica, pjevačica i glumica, iza sebe ima već puno glazbenih uspješnica i zapaženih nastupa na brojnim festivalima. Osim glazbene karijere ova 38 – godišnja pjevačica svoj je uspjeh ostvarila i kroz glumačku ulogu u seriji ‘Zabranjena ljubav’, koja se uspješno emitirala kroz četiri sezone. Nedavno se iskazala i u jednoj sasvim novoj ulozi – onoj manekenskoj, snimivši romantičnu modnu kampanju za najnoviju proljetnu Anovi kolekciju. Za Cover Style odgovorila je na 13 brzih pitanja o uspjehu i karijeri, ljubavi na prvi pogled, ali i o (ne) ostvarenim željama.

Jeste li kroz život ‘zaradili’ neki nadimak?

Ne volim baš nadimke, jedino me mama zove Tonka, možda najuži krug prijatelja me zove Toni, zatim ima onih koji me oslovljavaju sa Šola.. ali umanjenice nikako ne volim… Najviše volim nadimak ‘Ljubavi’!  Ali samo me jedna osoba smije tako zvati.

O čemu ste maštali u djetinjstvu, što ste priželjkivali jednom postati?

Umjetnica, slikarica, pjevačica i glumica. Iako sam mislila da su to samo snovi male djevojčice, koja je bila i sramežljiva i pomalo plašljiva ipak sam pobijedila sve strahove i ostvarila snove. Bilo je tu i malo sreće i prilika koje sam znala iskoristiti u pravom trenutku. Po karakteru sam jako strpljiva i uporna, tako da se to isplatilo. Nikada se zbog nekih uspjeha nisam uzoholila jer sam došla iz skromne obitelji svjesna da je slava tek privid, i jer mi je uvijek bilo najvažnija ljubav prema glazbi i strast kojom radim sve što volim.

Od čega najviše strahujete?

Strahovi su mi uvijek vezani uz gubitak ljudi koje volim. Sve drugo mogu pobijediti. Nekada sam znala imati i strah da neću moći raditi ono što volim ali je nestao nakon što sam se ostvarila kao pjevačica, autorica i glumica. Ranije se nisam mogla zamisliti da mi posao nije na prvom mjestu i zapravo od te strasti prema mom poslu nisam ni mogla ostvariti vezu. Tek sada bih bila spremna svog muškarca staviti na prvo mjesto. Valjda za to moraš biti ostvaren i zreo.

Što vam je prva pomisao ujutro, nakon buđenja?

Na jutarnju kavu. Volim taj ritual buđenja uz kavu i svoj planer, pregledam zadatke za taj dan i tjedan i krenem dalje. Ponekad možda i sanjam neku pjesmu pa prvo zapišem dok se još sjećam ideje.

Sjećate li se vašeg prvog odlaska na neki koncert?

Bio je to koncert Parnog valjka, još u osnovnoj školi… Išli smo kolektivno cijeli razred autobusom, pjevali sve pjesme u glas.. prve simpatije i ljubavi su padale. Lijepa sjećanja.

Ima li nešto što silno priželjkujete?

Ako kažem neće se ostvariti :-))

Tko je vaš istinski glazbeni idol?

U glazbenom smislu Celine Dion, ostvarena umjetnica i pjevačica koja je savršeno živjela i spojila privatnost i posao, njen muž je bio i njen producent, mislim da je predivno kad imaš partnera s kojim možeš podijeliti svoju ljubav prema svom poslu, u ovom slučaju prema glazbi, takav partnerski odnos prožima i zajedničko stvaranje i dijelite ciljeve, kreativnost i zajedničke uspjehe slavite a padove lakše pobijedite. To je to.

Otkrijte nam onako na prvu neke tri želje?

Pa ne znam, mislim da ne bi bilo gušta kada bih samo tako dobila ono što želim, slađi su uspjesi kad radiš za njih. Poželjela bih samo malo sreće, puno zdravlja i nekog za voljeti.

Opišite nam sebe u tri riječi..

Autorica, pjevačica i glumica :-))

Gdje se vidite za deset godina?

U drvenoj kućici negdje na rubu šume s jezercem s ljubavi mog života.

Čemu se uvijek možete obradovati?

Kad napišem tako dobru pjesmu da ne mogu vjerovati da sam to sama smislila, a onda je pjeva u glas cijela arena ili stadion. To sam doživjela jedno tri puta: Toše Proeski na stadionu u Skopju ‘Srce nije kamen’, ‘Pratim te’ ‘Jedina’, ‘Volim osmijeh tvoj’…, Zdravko Čolić ‘Što ti dadoh’ u zagrebačkoj Areni i Ivan Zak ‘Meni se s tobom’, također u zagrebačkoj Areni. Neopisiv osjećaj!

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

Ne baš… Ne znam baš da li vjerujem u ljubav na prvi pogled?  Ne bih rekla, to može biti neka strast ili kemija kratkog vijeka, a tome nekako i nisam sklona. Znam to prepoznati i znam da ne želim samo –  to. Vjerujem da ću znati kad tu ljubav prepoznam i upoznam malo bolje, i bit ću spremna za nju učiniti sve i predati se potpuno.

Da li je vaš glazbeni put bio trnovit ili posut ružama, bajkovit?

Bilo je svega.. Dok sam to silno željela išlo je jako teško, kad sam konačno odustala, dogodio mi se bum s ulogom u seriji i sve je krenulo, zatim je to povuklo i glazbu i išlo samo prema gore, pa su se malo mijenjali trendovi u glazbi pa je bilo stagnacije, ponovno borbe i loših dana kada misliš da ćeš odustati, puno suza i zatvorenih vrata, onda opet uspjeh i nastupi koncerti, turneja, a zatim opet malo stane. To je život, nema odustajanja i samo treba izdržati teške dane, ponekad se isplačeš, obrišeš suze i kreneš dalje i tako stalno. Ne bi vrijedilo da je lako.

Foto: Ivan Gudić


Slični članci