Make your day different

Logo Cover

Anja Alavanja Romac: ‘Jako griješe oni koji misle da će s djetetom spasiti brak’

Jedno od omiljenih lica s malih ekrana otkrila nam je svoju tajnu uspješnog balasniranja između mačinstva i karijere, ali i posve iskreno progovorila o izazovima s kojima se susrela postavši majkom dvojice dječaka

Ovu plavokosu ljepoticu javnost pamti još od njezinih televizijskih početaka u showu Story Supernova, a  danas nam se smiješi s televizijskih ekrana gdje se pronašla u ulozi voditeljice emisije ‘Zdravlje na kvadrat’ koja se emitira na Novoj Tv . Osim što iza sebe broji 14 godina karijere, Anja je danas majka petogodišnjeg Jakova i dvogodišnjeg Ivora i supruga poznatog glazbenika Željka Romca. Na koji način lijepa voditeljica uspijeva pomiriti ulogu majke, supruge i uspješne poslovne žene, kako je dolazak  djece utjecao na njezin brak te koje je njezino mišljenje o slučaju Severinine borbe oko skrbništva nad malenim Aleksandrom, otkrila je u iskrenom intervjuu za portal Cover.

1. Nedavno si proslavila šestu godišnjicu braka sa svojim suprugom Željkom. Kako bi opisala razdoblje od onih prvih dana vašeg poznanstva pa sve do danas kada ste supružnici i roditelji dvoje djece?

Mogla bi to opisati kao nadogradnju softvera. Sad kad prevrtim film kad smo bili cura i dečko, čini mi se kao da nije bilo razloga za nervoze i svađe. Imate sve vrijeme svijeta, jedete kad hoćete, spavate kad hoćete, izlazite, putujete, popodne legnete ako vam se čita i spava. Idete na ručkove i večere. Nestvarno 🙂 Kada dođu djeca, koliko je god to najljepša stvar koja se jednom paru može dogoditi, dolazi i kušnja. Naša djeca su se od prvog dana puno budila, ja sam dojila svakih sat vremena noću, dođu dječje bolesti, a uz svu brigu oko djeteta treba odraditi svakodnevne stvari poput kuhanja, te još i posao, pogotovo Željkov koji ima svoju firmu koju ne smije zapustiti. Ja uvijek kažem da jako griješe oni koji djetetom idu spašavati brak. Ako nisu imali zdrav odnos prije djeteta, tek neće nakon dolaska bebe. Jako se teško u ranim dječjim godinama posvetiti jedan drugom, ali ono što volim u našem odnosu i obitelji, jest da većinu stvari radimo zajedno. Primjerice, skoro svaki dan smo zajedno u parku, mom mužu je to slatka obaveza.

@anjaalavanjar

 

2. Mama si petogodišnjeg Jakova i dvogodišnjeg Ivora, supruga, uspješna žena i poznato Tv lice. Kako balansiraš između te tri uloge? Iz tvog iskustva, mogu li žene imati sve i koja je cijena tog uspješnog balansa?

Nekad mi znaju prijateljice reći da imam sreće što radim relativno malo, posao mi je zanimljiv i volim ga, te imam muža koji sudjeluje u svakodnevici s djecom. I stvarno sam puno s djecom. Ali ja ne mislim da je samo sreća u pitanju. I ja sam kao urednica i voditeljica CMC-a nakon povratka trebala raditi 8-satno vrijeme, i rekla sam-neću. Već ću nešto naći, prioritet mi je biti s djetetom. I tako mi se uvijek nešto novo otvaralo. E, sad, ne mogu biti licemjerna i reći da bi to napravila da mi muž nije podrška, pa i financijska. Ali, opet, toliko mi je bilo važno biti s Jakovom, da možda i bi.

 

@anjaalavanjar

 

3. Glasiš za jedno od najljepših lica Tv ekrana. S obzirom na ubrzani tempo života, koliko vremena uspijevaš posvetiti sebi, svom zdravlju i ljepoti? Kako izgleda tvoja standardna beauty rutina i koliko ti je vremena potrebno da se spremiš za svoj radni dan?

Ima dana kad se osjećam toliko umorno i iscrpljeno da izbjegavam ogledala. Ali toliko sam usavršila brzinsko uljepšavanje, da se kad je potrebno u pet minuta pretvorim iz Pepeljuge u princezu. Jako malo vremena imam za sebe, ali srećom, zbog posla moram jednom tjedno na frizuru. Ponekad mi se dogodi da se šminkam u autu, nakon što Jakova ostavim u vrtiću i idem na snimanje. Jedino što si, uz frizuru, redovito priuštim je vježbanje dva puta tjedno. Ali i to sam prilagodila djeci, pa sam našla klub u kojem, kad ja vježbam, i Jakov ima školu sporta. A kad su bili manji, išla sam na program Mame i bebe, gdje mame vježbaju s djecom, što je odlično. Tijelo mi vapi za dobrom masažom, a glava i duh za dobrom knjigom, ali za sada si uspijem priuštiti samo ovo potonje, kad svi zaspu.

@anjaalavanjar

4. Iako zasigurno ‘ukradete’ pokoji trenutak za jedno drugo, ti i Željko na gotovo sva vaša putovanja idete s klincima, a nerijetko vas se s Jakovom i Ivorom može vidjeti i na večernjim druženjima. Kako je to uopće izvedivo s dvoje mališana u naponu snage?

Izlasci „na samo“ se dogode stvarno jako rijetko. Da, klinci stvarno idu svugdje s nama. Imamo jednu obitelj koja ima slične navike, pa kad se pojavimo u restoranu s ukupno petoro djece, vjerojatno nije nikome drago. Ali, ne mislim zato što imam djecu, da naša jedina putanja bude kuća-park. Nađem, načina da ih zabavim, i biram ipak mjesta na kojima njima nije dosadno i gdje atmosfera nije komorna. Evo, nedavno sam otkrila u blizini jedan francuski restoran pored kojeg je park i koji ima kutak s igračkama. Kad to nađem, kao da sam na blago naišla!

5. Posljednjih nekoliko dana brojne Hrvatice su putem društvenih mreža odučile su iskazati podršku Severini nakon što je u medije dospjela informacija kako pjevačica 200 dana godišnje neće smjeti viđati svog 5-godišnjeg sina Aleksandra. Koje je tvoje mišljenje o slučaju ali i o općenitom stanju hrvatskog pravosuđa kada je riječ o zaštiti prava djece u ovakvim osjetljivim situacijama?

Jako mi je žao Severine kao majke, da joj se to događa. Šokirana sam i ružnim reakcijama ljudi, koji samo zato što im se možda ne sviđa ona kao osoba, ili njena glazba, ne mogu shvatiti da je riječ o jednoj osjetljivoj i teškoj situaciji za svaku majku. Definitivno su zakazale institucije. Nažalost, to kod nas već zvuči kao prazna klišej, koliko se puta ponavlja. Ali, imam primjere oko sebe, u kojima se pokazalo kako u takvim institucijama, poput centra za socijalnu skrb, očito prečesto sjede osobe koje nemaju nikakvu empatiju prema osjetljivim slučajevima kakvima se bave. Očevi mogu ne viđati djecu koliko god žele, i neće biti kažnjeni, ali ako majka jedanput ne da dijete ocu, tu nastaje veliki problem. A o zaostalim alimentacijama da ne pričam. Nekim dođe kao poklon za vjenčanje koliko kasne. Jadni oni koji se pouzdaju zaštiti države. Naravno, ima i svijetlih primjera.

Razgovarala: Darja Paskojević
Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci