Make your day different

Logo Cover

Američki magazin Forbes uvrstio čak 3 hrvatska grada među najsigurnije europske destinacije za postkorona putovanja i odmor

Pandemija korona virusa ostavila je dubok trag. Međutim, unatoč lošim projekcijama za turističku sezonu, promjene bi ipak mogle biti dugoročno pozitivne. Ugledni američki časopis Forbes među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za postkorona putovanja i turizam, uvrštene su čak tri hrvatske destinacije – Zagreb, Cavtat i Rijeka

Prema utjecajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za post korona putovanja i turizam, uvrštene su čak tri hrvatske destinacije i to Zagreb, Cavtat i Rijeka, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

 
 
 
 
 
 

@zagrebtourist

članku objavljenom na Forbesu navodi se kako je European Best Destination Organization (EBD) izdvojila 20 europskih destinacija najmanje pogođenih korona virusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima. Svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.

  Advertisement
  Advertisement
@cavtat_konavle_tourist_board

‘Uvrštenje čak tri hrvatske destinacije na popis najsigurnijih europskih destinacija potvrđuje međunarodni status naše zemlje kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije koja ima sve preduvjete za sigurno odvijanje turizma u mjesecima koji su pred nama’, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 

Na visoko treće mjesto liste uvršten je Cavtat koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. Zagreb je stavljen na osmo mjesto EBD liste i to kao idealna city break destinacija, dok je Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture u 2020. godini, pripalo dvanaesto mjesto liste.

 
 

@dreamy_travelller

Na prvo mjesto uvršten je Tbilisi, glavni grad Gruzije, a svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.

Advertisement
Advertisement

Foto: Instagram

Slični članci