Make your day different

Logo Cover

Ako se već ne možete odreći kruha, odaberite – najbolji! Ova 4 znaka ukazuju na to da kupujete pogrešnu vrstu i štetite svojoj figuri

Iako ga u posljednje vrijeme mnogi nastoje izbjegavati, kruh je jedna od osnovnih namirnica bez koje ne možemo zamisliti život. Svoju lošu reputaciju kruh može zahvaliti činjenici da je bogat ugljikohidratima, no još se uvijek mogu pronaći izvrsne vrste ove namirnice koje sadrže više vlakana. Kako biste svom organizmu nanijeli što manje štete jedući ga, u nastavku otkrivamo četiri znaka koja ukazuju na to da kupujete pogrešan kruh…

Posljednjih godina sve veći broj ljudi obraća pažnju na unos ugljikohidrata i vlakana pa se tako lome koplja oko toga treba li kruh potpuno izbaciti iz prehrane, s obzirom na njegov nutritivni sastav.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Over The Style (@overthestyle_)

 

  Advertisement

Ako se ne možete odreći ove namirnice, u većini pekarnica i trgovina mogu se pronaći sjajne vrste kruha koje sadrže više vlakana, a manje rafiniranih ugljikohidrata i šećera, piše Eat This, Not That.

@dazedfashion

Prema riječima nutricionistice Beth Stark, bilo bi dobro potražiti kruh koji ima šest ili manje grama šećera po obroku te najmanje dva grama vlakana po porciji, kao i onaj koji sadrži cjelovito zrno.

Kako biste odabrali pravi kruh zbog kojeg ne trebate osjećati grižnju savjesti, stručnjakinja navodi četiri znaka da kupujete pogrešnu vrstu.

@maridol777

‘Bez glutena’ ne znači nužno i zdravo

Velik broj osoba smatra da je kruh bez glutena ujedno i najzdraviji izbor, no to zapravo nije slučaj, osim ako imate bolujete od celijakije ili morate izbjegavati tu tvar iz nekog drugog razloga.

‘Mnogim kruhovima bez glutena nedostaju hranjivi sastojci koje dobivate od cjelovitih žitarica’, napominje Beth Stark.

Najradije birate kruh s maslacem

‘Iako se pakirani kruh s maslacem može izrađivati ​​bez umjetnih boja, aroma ili konzervansa i ne sadrži kukuruzni sirup s visokom fruktozom (prema jednoj popularnoj marki), bolje je da ovaj ostavite na polici’, kaže nutricionistica.

@cocinacreativa86

Ne sadrži cjelovite žitarice

‘Svakako, zbog izraza ‘višezrnati kruh’ mogli biste pomisliti da to zvuči superhranjivo, ali ako vaš kruh ne sadrži određeni postotak cjelovitih žitarica, vjerojatno je samo riječ o mješavini rafiniranog bijelog i pšeničnog brašna’, ističe stručnjakinja.

Kupujete samo krumpirov kruh

‘Ova vrsta kruha je lišena svih nutrijenata iz pravih krumpira i često sadrži samo jedan gram vlakana te dva grama proteina po kriški, kao i nekoliko grama dodanog šećera’, zaključuje Beth Stark.

@bar.frites

Foto: Instagram

Slični članci