Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovo je omiljena jesenska poslastica slavne Catherine Zeta Jones koja će uz malo truda postati i vaša!

Slavna velška glumica Catherine Zeta Jones na svom Instagram profilu često objavljuje svoja omiljena jela, a nedavno je svjetsku javnost podsjetila na jedno vrlo jednostavno, ali jako slasno i, što je još važnije, jako zdravo jelo. Recept i priča u nastavku…

‘Meni je ovo najdraža jesenska poslastica, a koja je Vaša?’, upitala je svoje fanove nedavno slavna velška glumica Catherine Zeta Jones predstavivši svoj omiljeni recept koji u ove hladnije dane obožava raditi svojoj obitelji.

Glumica koja danas pretežno živi u Americi, svojoj obitelj često radi popularni kruh (kolač) od banana, što je jelo koje doista miriši na još. Jednostavno je, a u njemu se može uživati bez grižnje savjesti, zbog čega ga i njena obitelj toliko voli. Uz takvu toplu preporuku, ne preostaje nam ništa nego odglumiti njihovu obitelj, pa baš kao što to ovih dana čine Catherine Zeta Jones i suprug Michael Douglas te njihovih dvoje djece, 15-godišnja Carys Zeta te 18-godišnji Dylan Michael, uživati u zdravom banana kruhu.

 

@catherinezetajones

 

@nutritionally.stripped

Što Vam treba:

4 velike zrele banane
120 g kokosove masti (rastopljene)
180 integralnog pirovog brašna
70 g smeđeg šećera
1 žličica naribanog đumbira
sok od pola limuna
žličica soda bikarbone
prstohvat soli

 

@rd__licious

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, đumbir, sol i sodu bikarbonu.

Dvije banane odvojite, a dvije izgnječite vilicom u pire, u manjoj posudi. Dodajte im rastopljenu kokosovu mast (ulje) i dobro promiješajte,a potom prebacite u zdjelu sa suhim sastojcima i sve dobro promiješajte.

Banane prebacite u zdjelu i zgnječite ih vilicom u pire. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i dobro promiješajte i za kraj ulijte sok od limuna pa još jednom sve dobro sjedinite.

Manji četvrtasti kalup obložite masnim papirom i prebacite smjesu. Poravnajte je, a na vrh stavite dvije preostale banane, prerezane po dužini.

Po želji pospite nasjeckanim orašastim plodovima i sjemenkama.

Pecite 30-40 minuta, dok u sredini ne bude dobro pečen (provjeriti čačkalicom), a tek kad se malo ohladi izvadite ga iz kalupa.

Uživajte u toplom ili hladnom, baš kao što čini i obitelj slavne 49-godišnje glumice.

@catherinezetajones

 

 

Fotografije: Instagram

 




PBZ

Slični članci