Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ove vanilin kekse u obliku snjegovića lakše je napraviti nego što se čini, u ukrašavanje možete uključiti i najmlađe

Blagdani su vrijeme kada mali detalji stvaraju pravu čaroliju, a miris svježe pečenih kolačića unosi toplinu u dom. Ovi vanilin keksići u obliku snjegovića savršeni su za božićni stol, jer spajaju jednostavnu pripremu s veseljem koje će očarati sve oko stola…

Blagdani su idealni zajedničke kulinarske trenutke, a priprema ovih vanilin keksića u obliku snjegovića odličan je način da u kuhinju uključite i najmlađe. Djeca mogu pomagati u oblikovanju, bojanju glazure ili crtanja lica, što će ih nesumnjivo zabaviti.

Dok se keksići peku, kuhinja se ispunjava mirisom vanilije i toplog maslaca. Odabrane boje, detalji na licima i gumbe možete slagati prema vlastitoj mašti, a istovremeno pratiti kako keksi dobivaju zlatnu boju i postaju hrskavi. Pravi mali užitak za sva osjetila!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chef Shane Smith (@chefshanesmith)

RECEPT

Sastojci za kekse:

125 g maslaca
125 g šećera u prahu
1 jaje
250 g glatkog brašna
žličica ekstrakta vanilije

Za dekoraciju:

300 g šećera u prahu
par kapi limunovog soka
boja za hranu
20 bijelih marshmallowa
tamna čokolada (otopljena)

Postupak:

Za pripremu keksa, izmiksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. Na kraju uspite brašno i sjedinite smjesu. Umotajte tijesto u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

Razvaljajte ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj površini i izrežite 10 okruglih keksa. Posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje, premažite jajetom i pospite šećerom u prahu. Pecite na 165°C oko 10 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Dok se keksi peku, stavite šećer u prahu u zdjelu i dodajte malo limunovog soka da dobijete glatku gustu pastu. Dio smjese obojite u narančasto za nos i dio u zelenu za gumbe snjegovića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Swarnika Prakash (@swarnika_)

Otopite čokoladu i stavite je u malu vrećicu za ukrašavanje. Nacrtajte oči, obrve i usta na marshmallowima, dodajte narančasti nos i stavite u hladnjak da se stisne.

Kad se keksi ohlade, na svaki stavite malo limunaste glazure, preko stavite marshmallow snjegovića. Otopljenom čokoladom nacrtajte ruke, a zelenom glazurom gumbe.

Ostavite da se sve dobro osuši prije posluživanja. Ako ne želite pripremati različite boje glazure, možete koristiti i jestive markere različitih boja, ovisno o željama i dostupnosti.

Foto: Instagram



ZK

Gorivo





Slični članci