Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Bor od lisnatog tijesta s kruškama i đumbirom ispunit će kuhinju divnim mirisima i okusom ostaviti sve bez teksta

Dok ulice mirišu na kuhano vino i fritule, neka se u vašoj kuhinji događa vlastita mala svečanost. Ako ne znate kakve slastice pripremati ovog Božića, one od lisnatog tijesta uvijek su brzo i fino rješenje. U nastavku donosimo recept za lisnati ‘bor’ s kruškama i đumbirom…

Usred blagdanske žurbe, kad radi sto stvari odjednom, dobro dođe desert koji izgleda efektno, a radi se bez puno razmišljanja. Tom opisu savršeno odgovara jelka od lisnatog tijesta sa sočnim nadjevom na bazi krušaka i đumbira.

Kruške daju sočnost, đumbir malo oštrine, a pećnica odradi sve ostalo. Rezultat je slatki zalogaj koji izgleda bolje mnoštvo drugih, zahtjevnijih kolača. Doznajte kako ga pripremiti!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bake from Scratch (@thebakefeed)

RECEPT

Sastojci:

110 g maslaca
100 g šećera
2 žličice svježe naribanog đumbira
400 g krušaka, oguljenih i narezanih na ploške debljine 6 mm
500 g lisnatog tijesta
veliko jaje
žlica vode
šećer u prahu
80 g marmelade od marelice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bake from Scratch (@thebakefeed)

Postupak:

U loncu na srednjoj vatri rastopite maslac i šećer uz miješanje. Šećer se treba otopiti, ali ne karamelizirati. Umiješajte naribani đumbir i kriške krušaka pa kuhajte uz miješanje 4-6 minuta da omekšaju. U potpunosti ohladite kruške.

Obložite pleh papirom za pečenje i njega stavite razvaljano lisnato tijesto. Nožem ucrtajte oblik bora kao na fotografiji. Kada ste zadovoljni, pažljivo izrežite i uklonite višak tijesta. Zagrijte pećnicu na 200°C.

Rasporedite kruške na tijesto tako da ostavite rub oko 1,5 cm. Pomiješajte jaje s vodom, premažite rubove i pospite šećerom u prahu. Pecite dok ne porumeni, 25-30 minuta. Premažite vrući kolač procijeđenom marmeladom od marelice. Ohladite 10 minuta i poslužite.

Foto: Instagram





Krash bajadera





Slični članci