Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Kocke od limuna s glazurom na bazi krem sira savršene su kada vam se jede nešto sočno, mirisno i brzo gotovo

Ako tražite desert koji donosi dozu svježine i elegancije, limun kocke su pravi izbor. Ova slastica odlikuje se bogatim mirisom citrusa i savršenim balansom između slatkog i kiselkastog, što je čini idealnom za sve koji vole lagane voćne deserte…

Limun je odavno poznat kao lijek iz prirode, ali i kao voćka koja odlično funkcionira u slatkim jelima zbog svoje specifične kiselosti. Ovaj agrum vrvi od vitamina C čuva kožu od starenja i štiti organizam od podložnosti bolestima.

S obzirom na to da limunov sok čisti kožu i izvana i iznutra, važno ga je redovito konzumirati kako biste očuvali imunitet te time pridonijeli svom izgledu i zdravlju.

Ako volite slastice na bazi agruma, morate isprobati recept za brze kocke od limuna. Sočni kolač upotpunjen je slatko-kiselom glazurom od krem sira, a ne zahtijeva puno truda, vremena ni skupocjenih namirnica.

RECEPT

Sastojci:

250 g šećera
naribana korica 3 limuna
170 g otopljenog maslaca
2 jaja
žličica ekstrakta vanilije
žličica ekstrakta limuna (po želji)
260 g glatkog brašna
pola žličice soli

Za glazuru:

150 g krem sira
žlica limunovog soka
120 g šećera u prahu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina Meliukh (@saharisha)

Postupak:

Pomiješajte šećer s naribanom limunovom koricom. Dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte. Umiješajte jedno po jedno jaja pa dodajte ekstrakt vanilije i po želji ekstrakt limuna. Na kraju ubacite prosijano brašno pomiješano sa solju.

Dobivenu smjesu rasporedite u kvadratni kalup (20×20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite 170°C oko pola sata, dok površina ne postane zlatna i lagano se ne podigne. Tijesto će se zatim malo spustiti. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.

Za glazuru izmiksajte krem sir, limunov sok i šećer u prahu dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte je preko ohlađenog biskvita i po želji pospite limunovom koricom. Kolač možete odmah narezati ili ostaviti nekoliko sati da se glazura stisne prije rezanja.

Foto: Instagram












Slični članci