Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Sezona trešanja je u punom jeku! Iskoristite ih za pripremu jednostavnog kolača u kojem se spajaju s vanilijom

Sočne trešnje konačno su stigle na tržnice i u supermarkete. Ako volite voćne slastice, ovaj ukusni plod idealan je za pripremu finih deserata koji ne zahtijevaju puno vremena. U nastavku potražite recept za jednostavan kolač od trešanja i vanilije za prste polizati…

Trešnje su pravi su dar iz prirode i neodoljiva poslastica koja najavljuje dolazak vrućih ljetnih dana. Obiluju antocijaninima i antioksidansima koji štite od slobodnih radikala, usporavaju proces starenja te višestruko pridonose zdravlju i ljepoti.

Ove slatke bobice osvježavajući su izbor grickanje na plaži, ali i idealna baza za pripremu raznovrsnih slastica. Upotrijebite ih za izradu jednostavnog kolača s vanilijom kojeg se uvijek traži komad više.

@foodartclick

RECEPT

Sastojci:

400 g trešanja očišćenih od koštica
500 g skyra ili quarka
250 g vrhnja za šlag
180 g šećera
5 jaja
vrećica puding od vanilije u prahu
125 g omekšalog maslaca
prstohvat soli
200 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
100 g čokoladnih mrvica

@patrick_rosenthal

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C (gornji i donji grijač). Za kremu pomiješajte skyr, 100 g vrhnja, 80 g šećera, dva jaja i prašak za puding dok ne dobijete glatku smjesu.

U drugoj posudi izmiksajte maslac, prstohvat soli, preostalih 100 g šećera i tri jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa ubacite preostalih 150 g vrhnja i dobro promiješajte. Na kraju lagano umiješajte čokoladne mrvice.

Dobivenu smjesu rasporedite u namašćeni kalup, najbolje promjera 26 centimetara. Izlijte pripremljenu kremu i na vrh ravnomjerno rasporedite trešnje. Pecite oko sat vremena, dok kolač ne poprimi lijepu zlaćanu boju.

Foto: Instagram



autobenussi





Slični članci