Ako volite spoj kokosa i tamne čokolade, ove pločice su pravi mali užitak koji možete napraviti bez paljenja pećnice i puno truda. Slatke su, mekane i neodoljivo podsjećaju na kultni Bounty. Za pripremu vam je potrebno svega pet namirnica i 15 minuta vremena…
Uživanje u slatkim zalogajima ne mora uvijek uključivati puno kalorija i nezdrave sastojke. Pronašli smo recept za zdraviju verziju popularne čokoladice Bounty, ali s manje šećera i bez nepotrebnih dodataka.
Ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla, gluten, laktozu ni orašaste plodove pa u njima mogu uživati baš svi. Drže se u hladnjaku, savršeno osvježavaju, a pritom su dovoljno elegantne da ih poslužite i gostima.

RECEPT
Sastojci:
160 g kokosovih mrvica
6 žlica punomasnog kokosovog mlijeka (čvrsti dio)
3 žlice punomasnog kokosovog mlijeka (tekući dio)
4 žlice meda ili agavinog sirupa
prstohvat soli
150 g tamne čokolade

Postupak:
Limenku kokosovog mlijeka stavite u hladnjak preko noći. Izvadite šest žlica čvrstog dijela koji se stvori na vrhu. Tekući dio odnosi se na prozirnu vodicu na dnu ohlađene limenke – odvojite tri žlice.
Sve sastojke osim čokolade stavite u sjeckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete glatku, lagano ljepljivu smjesu. Od smjese rukama oblikujte 10-12 pločica pa ih složite na pleh ili dasku obloženu papirom za pečenje.
Prebacite ih u zamrzivač na 1-2 sata pa svaku pločicu umočite u otopljenu čokoladu. Vratite ih na papir za pečenje i stavite u hladnjak da se čokolada stvrdne. Ove čokoladice možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku i do pet dana.
Foto: Instagram