Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Sočne tacose bez mesa poželjet ćete pripremati cijeloga ljeta, punjeni su cvjetačom, krumpirom i umakom od rajčice

Tijekom vrućih dana, mnogi se okreću laganim jelima koja ne zahtijevaju dugo stajanje uz štednjak. Sočne zapečene tortilje s laganim nadjevom ukusan su odgovor na potrebu za brzim i jednostavnim obrokom koji pršti od okusa i dugo vas drži sitima…

Kad se zaželite nečeg konkretnog, punog okusa i bez previše kompliciranja, tacosi s cvjetačom i krumpirom idealan su izbor. Hrskave izvana, mekane iznutra, s punjenjem koje miriše na začine, a priprema se bez mesa i bez stresa.

Ovaj recept ne traži egzotične sastojke ni posebne tehnike. Povrće odlično upija aromatični umak sa raznovrsnim začinima, a tortilje postaju savršeno zapečene i pune topljenog sira. Pripremaju se u pećnici, bez prženja i bez suvišne masnoće.

RECEPT

Za nadjev:

4 šalice cvjetova cvjetače narezane na komadiće
2 šalice kuhanog krumpira narezanog na kockice
2 žlice ulja
10 kukuruznih tortilje (promjera oko 15 cm)
šalica naribanog sira 
grančice svježeg korijandra za ukrašavanje

Za umak:

2 žlice koncentrata rajčice
žličica češnjaka u prahu
žličica sušenog origana
žličica čilija u prahu (po želji)
pola žličice mljevenog kumina
žličica šećera
pola žličice kajenskog papra
žličica soli
120 ml vode

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U posudici pomiješajte sve sastojke za umak. Na tavi širokog dna zagrijte ulje, dodajte pripremljeni umak i kuhajte na srednje jakoj vatri oko pet minuta. Ubacite cvjetaču i dobro promiješajte kako bi svi komadi bili obloženi umakom.

Poklopite i kuhajte još pet minuta. Dodajte prethodno kuhani krumpir i nastavite kuhati bez poklopca još 5-7 minuta da se povrće ne prožme začinima i ne omekša. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Rasporedite tortilje na lim obložen papirom za pečenje.

Na svaku stavite oko dvije žlice ribanog sira i trećinu šalice nadjeva. Po želji, dodajte još malo sira na vrh. Preklopite tortilje i položite ih na lim tako da stoje bočno, s preklopom prema dolje. Pecite 10-ak minuta da tortilje postanu hrskave, a sir se rastopi. Poslužite toplo, ukrašeno svježim korijandrom i uz omiljeni umak.

Foto: Instagram









Slični članci