Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Unesite šarenilo na blagdanski stol punjenim jajima s hrskavom pancetom, svježim rajčicama i bosiljkom

Osim tradicionalnih jela, pravi hit na svakom stolu su uvijek ona mala iznenađenja koja oduševe sve prisutne. Punjena jaja upravo su takav dodatak – jednostavan za pripremu, a s okusima koji će zasjati u svakom zalogaju. Isprobajte verziju obogaćenu hrskavom slaninom, rajčicama i bosiljkom…

Bez obzira na to hoće li se cijela obitelj okupiti kod vas za Uskrs ili pripremate nešto intimnije slavlje, nesvakidašnji zalogaji obavezan su dio blagdanskog stola. Ove godine ‘začinite’ jelovnik punjenim jajima – i to na mediteranski način.

Priprema je brza i ne zahtijeva puno sastojaka, a rezultat je vizualno privlačno predjelo ili snack koji svi rado uzimaju s pladnja. Možete ih pripremiti nekoliko sati unaprijed i čuvati u hladnjaku do posluživanja. Bilo da ih servirate prije glavnog jela ili kao dio uskrsnog doručka, brzo će nestati sa stola!

@thestayathomechef

RECEPT

Sastojci:

12 jaja
60 g majoneze
žlica senfa
4 kriške slanine
manja šalica cherry rajčica
60 ml svježeg bosiljka
čili u prahu za posipanje (po želji)

@violaminerva

Postupak:

Skuhajte jaja da budu tvrda, prerežite ih po dužini i pažljivo izvadite žumanjke. Stavite žumanjke u zdjelu, a bjelanjke poslažite na pladanj. Žumanjcima dodajte majonezu i senf pa miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

Prepržite slaninu na tavi, nasjeckajte je na komadiće i umiješajte u nadjev. Ubacite narezane rajčice i većinu nasjeckanog bosiljka (ostavite malo za ukrašavanje). Miješajte dok se svi sastojci ne povežu pa pomoću žlice napunite bjelanjke. Ukrasite preostalim bosiljkom i čilijem.

Foto: Instagram



Dobro Pršut


Dobro Pršut


Slični članci