Sitno brojimo do Božića i uživanja u finoj hrani uz najdraže društvo. Ako nemate puno vremena za pripremu slastica, a želite počastiti najmilije nečim nezaboravnim, jelke od pistacija savršen su odabir. Pripremaju se od samo šest sastojaka i uspijevaju svaki put…
Pistacije nisu samo ukusne – one su i prava superhrana koja se sve više probija na naše stolove. Poznate po bogatom okusu i brojnim zdravstvenim prednostima, savršen su izbor za blagdanske kolačiće koji će oduševiti vaše ukućane i goste.
Zbog svoje specifične arome, pistacije dodaju dašak luksuza i sofisticiranosti na svaki jelovnik. Uz njih, za ove neodoljive jelke potrebno vam je još samo pet sastojaka i malo vremena. U nastavku doznajte kako ih pripremiti.
RECEPT
Sastojci:
250 g brašna
100 g šećera
125 g maslaca
jaje
100 g fino smrvljenih neslanih pistacija (ili badema)
60 g namaza ili paste od pistacija
Postupak:
U zdjelu stavite brašno, maslac, šećer i jaje. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte pastu od pistacija i smrvljene pistacije pa dobro promiješajte. Oblikujte smjesu u kuglu.
Stavite tijesto u hladnjak na 1-2 sata kako bi ga bilo lakše za oblikovati. Zagrijte pećnicu na 180°C. Razvaljajte tijesto na debljinu od oko jednog centimetra. Kalupom izrežite jelke i pecite 12-15 minuta. Prije posluživanja, pospite ih šećerom u prahu.
Foto: Instagram