Početak Adventa idealno je vrijeme da počnete razmišljati o blagdanskim slasticama. Kada je riječ o božićnim kolačićima, oni u obliku prigodnih motiva uvijek donose dozu magije na stol. Pronašli smo recept za kekse koji morate probati ako volite Giotto kuglice. Riječ je o hrskavim ‘zvjezdicama’ obogaćenima ovim kultnim pralinama…
Za one koji ga još nisu probali, Giotto je popularna slastica koja spaja kremasti lješnjak u sredini s hrskavom čokoladnom vanjštinom, stvarajući neodoljivi balans okusa i tekstura. Poznati slatkiš nerijetko se dodaje raznovrsnim desertima – od svilenkastih krema do bogatih torti i kolačića.
Ako još ne znate kakve keksiće poslužiti na blagdanskom stolu ove godine, ‘zvjezdice’ s Giottom nepogrešiv su odabir. Kultna kuglica nalazi se u sredini prhkog keksića prelivenog čokoladom, a priprema je prilično jednostavna.
RECEPT
Sastojci:
500 g brašna
150 g šećera
250 g hladnog maslaca narezanog na kockice
3 žumanjka
paket vanilin šećera
200 g mliječne čokolade ili čokolade s lješnjacima
Giotto kuglice
Postupak:
Pomiješajte brašno, šećer, maslac, žumanjke i vanilin šećer pa zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Zagrijte pećnicu na 170°C (ventilator). Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i izrežite zvjezdice. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta.
Ostavite kekse da se ohlade. Giotto kuglice prepolovite oštrim nožem. Otopite čokoladu pa prednju stranu zvjezdica umočite u nju. Nakon što se se višak čokolade ocijedi, u sredinu svake zvjezdice stavite pola Giotto kuglice. Ostavite da se stvrdne i poslužite.
Foto: Instagram