Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pikantno varivo od bundeve i mljevenog mesa donosi najbolje od jeseni u jednom tanjuru, brzo je i jednostavno za pripremu

U tijeku je sezona bundeve, korjenaste namirnice koja se može iskoristiti za pripremu raznovrsnih jela. Ako vam se jede nešto okrepljujuće i na žlicu, pronašli smo jednostavan recept koji morate isprobati. Riječ je o aromatičnom varivu od hokaido tikve s mljevenim mesom i šarenim povrćem…

U sastav hokaido tikve uključene su različite vrste nutritivnih elemenata zahvaljujući kojima ispoljava niz ljekovitih i blagotvornih djelovanja na ljudski organizam.

Skladištenjem hokaido tikve povećavate njezin udio ugljikohidrata i vitamina. Optimalno mjesto čuvanje je suh podrum ili tavan, a u idealnim uvjetima može opstati i do šest mjeseci.

@useyournoodles

Meso hokaido tikve odličan je izbor za slana i slatka jela te je puno vitamina, minerala i vlakana. Ako žudite za šarenim i okrepljujućim varivom, pripremite ga od bundeve, mljevenog mesa i ukusnog povrća.

RECEPT

Sastojci:

limenka kukuruza (oko 285 g)
čili papričica (bez sjemenki i sitno nasjeckana)
glavica luka
3 režnja češnjaka
mala hokaido tikvaž
svježa
crvena paprika
limenka graha
2 žlice ulja
400 g mljevenog mesa
sol i papar
kumin
c
imet
mljevena crvena p
aprika
400 ml pasirane rajčice
600 ml povrtnog temeljca
2 žlice paste od rajčice
sjeckani p
eršin

@patrick_rosenthal

Postupak:

Bundevu očistite od sjemenki i narežite na kockice. Isperite i ocijedite kukuruz i grah. Zagrijte ulje u velikom loncu. Na njemu pirjajte čili, nasjeckani luk i usitnjeni češnjak. Dodajte bundevu i svježu papriku, začinite solju i paprom pa uz miješanje dinstajte oko pet minuta.

Mljeveno meso popržite na tavi dok ne postane mrvičasto. Začinite ga solju, paprom, kimom, cimetom i mljevenom paprikom pa ga prebacite u lonac s tikvom. Ulijte pasiranu rajčicu i temeljac. Dodajte pastu od rajčice, pustite da zakuha i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje. Prije posluživanja pospite peršinom.

Foto: Instagram






Slični članci