Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Morate probati fritelle di riso – talijanske uštipke od riže na mlijeku koji se sjajno slažu sa svim slatkim dodacima

Ako volite fritule i druge vrste uštipaka, morate kušati talijansku varijantu ove slastice. Priprema se od riže na mlijeku i aromatičnih dodataka, a svi koji su je probali slažu se da su vrijedne uloženog truda. Žudite li za ovakvim desertom, isprobajte recept koji donosimo u nastavku…

Fritelle di riso tradicionalna su toskanska poslastica. Riječ je o prženim okruglicama od riže nalik fritulama. Dok su izvana hrskave, iznutra toliko mekane da se tope u ustima. Talijani ovaj desert obavezno pripremaju na Dan očeva i karneval, a sve ih se češće može naći i u tamošnjim slastičarnicama.

@baking_maniac

Prema originalnom receptu obogaćene su šećerom u prahu, no možete ih oplemeniti i drugim dodacima po vlastitom ukusu. Posebno su ukusne uvaljane u bijeli šećer s cimetom ili zalivene otopljenom čokoladom.

RECEPT

Sastojci:

100 grama riže kratkog zrna
500 ml mlijeka
žlica maslaca
korica jednog limuna
žlica šećera
prstohvat soli
žličica ruma
50 grama brašna
3 jaja (odvojite bjelanjke od žumanjaka)
biljno ulje za prženje
šećer u prahu (ili običan ako želite da bude hrskavo)

@natalieokoneshnikova_

Postupak:

Kuhajte rižu u mlijeku poklopljenu na laganoj vatri. Redovito je držite na oku kako ne bi zagorjela ili iskipila. Kada riža upije većinu mlijeka i postane mekana skinite je s vatre. Umiješajte maslac, limunovu koricu, šećer i prstohvat soli.

Pustite da se riža ohladi pa dodajte rum, brašno i žumanjke. Bjelanjke ostavite za kasnije. Dobro promiješajte i ostavite smjesu da odstoji nekoliko sati prije upotrebe. Kada se bacite na pripremu uštipaka, bjelanjke umutite u čvrsti snijeg i pažljivo umiješajte u smjesu s rižom.

Ubacite žlice smjese u vruće ulje i pržite dok ravnomjerno ne porumeni. Dobivene uštipke prebacite na papirnate ručnike da se ocijede od ulja prije nego što ih pospite šećerom u prahu. Poslužite ih tople.

Foto: Instagram






Slični članci