Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Volite tropske okuse? Razmazite nepce osvježavajućim kolačem od kokosa i manga za koji ne trebate paliti pećnicu

Malo je onih koji s guštom pale pećnicu ljeti i upuštaju se u izradu kompliciranih slastica. Ako je pred vama neka svečana prilika ili jednostavno žudite za malo drugačijim, osvježavajućim desertom, isprobajte božanstveni kolač od manga i kokosa bez pečenja…

Mango je kod nas još uvijek egzotična namirnica, no riječ je o jednom od najstarijih predstavnika južnog voća na svijetu. Postoji mnogo vrsta ovog voća, a razlikuju se bojom, oblikom, okusom i veličinom.

Ova namirnica sadrži preko 20 vitamina i minerala. Bogata je kalcijem, kalijem, magnezijem, željezom, aminokiselinama, beta-karotenom i vlaknima. Obiluje vitaminima A, C i E, a udio hranjivih tvari povećava se sa stupnjem zrelosti ploda.

@the_mangocity

Mango je idealna baza za izradu raznih slastica, kao stvorenih za vruće dane. Ako volite tropske okuse, počastite se kremastim kolačem od manga i kokosa koji se ne peče.

RECEPT

Podloga:

150 g keksa s maslacem
100 g otopljenog maslaca

Krema:

350 g konzerviranih komadića manga
450 g vrhnja
4 vrećice instant želatine
450 g grčkog jogurta
sok jedne limete
2 pakiranja vanilin šećera
60 g šećera
150 ml likera od kokosa

@patrick_rosenthal

Postupak:

Sameljite kekse pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Kalup obložite papirom za pečenje. U njega izlijte smjesu od keksa i dobro je utisnite. Istucite vrhnje s jednom vrećicom instant želatine dok ne postane čvrsto. Procijedite mango iz konzerve, ali sačuvajte 100 ml tekućine.

Pomiješajte grčki jogurt, tekućinu od manga, liker od kokosa, sok limete, šećer i vanilin šećer. Umiješajte preostalu instant želatinu pa dodajte prethodno pripremljeno vrhnje.

Narežite mango na kockice i umiješajte ga u smjesu. Prebacite je u kalup i poravnajte. Ostavite u hladnjaku najmanje tri sata. Po želji, prije posluživanja ukrasite kolač kokosovim čipsom i kuglicama. 

Foto: Instagram




PBZ

Slični članci