Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ovaj sladoled od breskve možete s lakoćom pripremiti u vlastitoj kuhinji, potrebna su vam samo četiri jednostavna sastojka

Tijekom vrućih dana nema slađeg osvježenja od sladoleda. Ako se i sami pronalazite u ovom opisu, imamo recept koji će vas oduševiti. Riječ je o sladoledu od breskve i krem sira koji se priprema u blenderu i ostavlja bez daha već na prvo kušanje…

Prve breskve stigle su na tržnice i u supermarkete. Zahvaljujući vitaminu B2, ovo voće saveznik je dobrog vida te lijepe i zdrave kože. Zbog svih navedenih svojstava, posebno ih se preporučuje konzumirati ljeti.

@tatijanavasily

Umjesto da upotrijebite breskve za pripremu kolača, iskoristite ih za izradu domaćeg sladoleda s krem sirom. Na isti način možete napraviti sladoled i s nekim drugim mesnatim voćem, poput marelica, banana ili manga.

RECEPT

Sastojci:

100 g breskvi
20 g krem sira
žličica meda ili javorovog sirupa
žlica i pol mlijeka po želji (kravlje ili biljno)

@viagelatohawaii

Postupak:

Očistite breskve od koštica, narežite ih na manje komade i zamrznite. Kada se stvrdnu u zamrzivaču, ubacite ih u blender i dodajte hladni krem sir. Ulijte mlijeko i med i blendajte dok ne dobijete teksturu sladoleda.

Ako je pregust, po potrebi dodajte još malo mlijeka. Prebacite u posudu s poklopcem i čuvajte u zamrzivaču. Osim samostalno, sladoled možete poslužiti uz pitu, grilano voće ili u palačinkama.

Foto: Instagram






Slični članci