Slastice inspirirane kultnim slatkišima hit su na društvenim mrežama. Osim što ih krasi poseban okus, neodoljivog su izgleda i idealne za posebne prilike. Ako volite bijeli Kinder Bueno, imamo recept za kremasti cheesecake koji će vas oboriti s nogu…
Tko god je probao Kinder Bueno White, teško je stao na samo jednoj kockici. Čokoladni prutić topi se u ustima te spaja okus lješnjaka, čokolade i hrskavog vafla. Nedavno smo podijelili recept za namaz od četiri sastojka nadahnut ovim desertom, a sada smo pronašli nešto još posebnije.
Radi se o Kinder Bueno White cheesecakeu, slasnoj torti jedinstvenog okusa koja se ne peče i ne zahtijeva puno truda. Savršena je za rođendane i svečane prilike, ali i dane kada želite razmaziti samo sebe. Recept donosimo u nastavku.
RECEPT
Za podlogu:
150 g keksa s maslacem
90 g otopljenog maslaca
Za kremu:
300 g mascarponea
300 ml vrhnja
3 pakiranja šlagfixa
3 pakiranja vanilin šećera
50 g šećera
6 krupno nasjeckanih Kinder Buena White
250 g krem sira
100 g namaza ili kreme od lješnjaka
Za preljev:
50 g otopljene bijele čokolade otopljene
100 g namaza ili kreme od lješnjaka
4 štapića Kinder Buena White
Postupak:
Namastite okrugli kalup za tortu. Sameljite kekse, pomiješajte ih s otopljenim maslacem pa utisnute u dno kalupa.
Istucite vrhnje sa šlagfixom, vanilin šećerom i šećerom dok ne postane čvrst. Umiješajte mascarpone, krem sir i namaz od lješnjaka. Ubacite nasjeckane Kinder Buenoe. Dobro promiješajte pa prelijte smjesu u kalup.
Za preljev zagrijte kremu od lješnjaka u malom loncu i premažite preko mascarpone kreme. Preko kreme od lješnjaka žlicom rasporedite otopljenu bijelu čokoladu i ukrasite grubo narezanim komadima Kinder Buena.
Foto: Instagram