Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jeste li ikada probali jorkširski puding? Evo kako pripremiti brze i ukusne britanske zalogajčiće s vlascem i sirom

Sigurno ste čuli za jorkširski puding, no jeste li ga ikada probali? Ako niste, pravo je vrijeme da to učinite. Usprkos imenu koje nosi, ovo jelo nema nikakve veze s klasičnim pudingom, a idealna je zamjena za kruh. U nastavku donosimo recept za verziju sa sirom i vlascem…

Jorkširski puding je prozračno tijesto koje se najčešće poslužuje uz pečeno meso i umak. Nastao je kao hrana za siromašne, u vrijeme kada ljudi nisu imali novca za meso, ali su uvijek imali brašno, jaja i mlijeko.

@mrveganbutcher

Prvi recept pojavio se 1737. godine pod nazivom Dripping Pudding. Ako izbjegavate kruh, ovo jelo savršena mu je zamjena. Odlično se slaže uz sve vrste pečenja i gulaše, a sjajan je i samostalno, kao doručak ili užina. Želite li ga kušati, imamo recept za varijantu sa sirom i vlascem.

Sastojci:

1 i pol šalica mlijeka
3 velika jaja
1/4
šalice + 4 žličice otopljenog maslaca
1 i pol šalica brašna
čajna žličica soli
pola
šalice ribanog sira
3 žlice sjeckanog svježeg vlasca + za posipanje

@marissamakes__

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudu ubacite mlijeko, jaja, četiri žličice otopljenog maslaca, brašno i sol. Mutite mikserom dok ne smjesa ne postane glatka pa je ostavite da odstoji oko deset minuta.

U maloj zdjeli pomiješajte sir i vlasac. Stavite kalup za muffine u pećnicu na pet minuta da se zagrije. Izvadite ga pa u svaki otvor stavite preostali otopljeni maslac (otprilike po jedna žličica u svaku rupu).

Kalup s maslacem vratite u pećnicu na još dvije minute. Kada ga izvadite, rasporedite prethodno pripremljeno tijesto u svaki otvor. Dodajte ribani sir na vrh. Pecite 15-18 minuta, tj. dok se tijesto ne napuše i porumeni. Pospite svježim vlascem i poslužite toplo.

@thebakefeed

Foto: Instagram






Slični članci