Sitno brojimo do Božića, a vremena za osmišljavanje blagdanskog jelovnika sve je manje. U slučaju da još niste osmislili kakvo ćete predjelo servirati ukućanima i gostima, bogata plata nepogrešiv je odabir. U nastavku donosimo malo drugačiji način za posluživanje narezaka koji će oduševiti baš svakoga…
Društvene mreže preplavili su recepti za božićna jela koja osvajaju i izgledom i okusom. Ako blagdanski jelovnik želite započeti platom, podignite je na višu razinu i poslužite na način koji će svi htjeti pofotkati prije nego nestane sa stola.
Instagramom kruži koncept jestivog božićnog drvca izrađenog od raznih vrsta narezaka, sireva i povrća. Možete se poigrati s bilo kojim namirnicama, napraviti vegetarijansku verziju ili ubaciti omiljeno voće. U nastavku donosimo verziju s klasičnim mediteranskim sastojcima.
RECEPT
Sastojci:
kuglice mozzarelle
čajna ili zimska kobasica
polutvrdi sir po izboru (gauda, trapist…)
crne i zelene masline bez koštica
cherry rajčice
grančice ružmarina
+ božićno drvce od stiropora
Postupak:
Omotajte stiroporni bor prianjajućom folijom kako hrana ne bi dodirivala površinu. Zabodite čačkalice na pojedina mjesta pa na njih nataknite cherry rajčice i sir. Smotajte kriške kobasice u ružice.
Nabodite ih na čačkalice i aranžirajte oko sireva i rajčica. Praznine popunite maslinama nataknutim na čačkalice.
Ukrasite grančicama ružmarina i na vrh nabodite komadić sira izrezan u oblik zvijezde.
Pogledajte VIDEO:
View this post on Instagram
Foto / Video: Instagram