Osim luksuznog smještaja i vrhunske usluge, Meneghetti Wine Hotel & Winery ima prestižni restoran čijim delicijama ne mogu odoljeti ni najveći svjetski gastronimi. Unesite okuse Meneghettijeve kuhinje u svoj dom uz recept za njoke od krumpira s bijelim tartufima, guancialeom i umakom od kadulje…
Istra se može pohvaliti jednim od najposebnijih dragulja u regiji, ali i šire. U skrovitim Balama smjestio se Meneghetti Wine Hotel & Winery, član lanca luksuznih hotela Relais & Châteaux. Obožavaju ga hedonisti, gastronomi, enolozi i slavna lica iz cijelog svijeta.
Uz 58 senzacionalnih smještajnih jedinica, ekskluzivnu vinariju, privatne vile, beach club, SPA i restoran, ovaj raj na zemlji posjetiteljima pruža priliku da se prepuste uživanju u izvornim domaćim okusima najveće kvalitete.
Očaravajuća stancija posebno je čarobna ujesen, a da biste je posjetili, ne morate nužno rezervirati noćenje. Odlučite li razmatiti sva osjetila na ovoj lokaciji, počastite se remek-jelom u režiji chefa Damira Pejčinovića ili se opustite uz masaže i tretmane u SPA centru.
Za potpuno gastronomsko i enološko iskustvo, prošećite do Meneghettijevih vinograda i maslinika te se zaputite do kušaonice u sklopu vinarije kako biste probali nagrađivane etikete iz njihove hvaljene riznice.
Iako Istru mnogi doživljavaju kao ljetnu destinaciju, ona je zapravo jednako čarobna i zimi. Stoga je Meneghetti po prvi put odlučio otvoriti vrata za goste i tijekom hladnih mjeseci.
Zimska bajka hotela počela je ovoga mjeseca i traje do 21. prosinca 2023. godine. U tom razdoblju, od četvrtka do nedjelje imat ćete priliku ogrnuti se plaštom topline i ugode koju ovo očaravajuće imanje pruža za vrijeme tmurnih dana.
Ako želite iskusiti dašak Meneghettijeve čarolije u vlastitom domu, chef Damir Pejčinović podijelio je recept za jelo koje će ostaviti bez daha i gurmane najistančanijeg ukusa. Riječ je o njokima od krumpira s bijelim tartufima, guancialeom i umakom od kadulje.
RECEPT
Za njoke
500 g krumpira
jaje
200 g brašna
sol
30 g svježe ribanog sira Veli Jože
Za beurre blanc umak:
100 ml bijelog vina
100 ml pilećeg temeljca
60 ml crème fraîchea
30 g svježe nasjeckane kadulje
150 g maslaca
sol po ukusu
Ostalo:
150 g guancialea (ili pancete)
10 ml maslinovog ulja
bijeli tartufi (po želji, za ribanje)
parmezan
Postupak:
Skuhajte krumpire u ljusci dok ne budu potpuno mekani. Ogulite ih, zgnječite u pire i ostavite da se ohlade. Dodajte jaje, brašno sol i parmezan pa umijesite tijesto.
Ako je potrebno, dodajte više brašna dok ne dobijete mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke. Podijelite tijesto na manje dijelove te ga oblikujte u valjke. Narežite valjke na male komade kako biste dobili njoke.
Za umak kuhajte bijelo vino i pileći temeljac dok se ne reduciraju na pola. Dodajte svježu kadulju i vrhnje pa kuhajte na laganoj vatri da se umak zgusne.
Ubacite hladni maslac, komadić po komadić, stalno miješajući pjenjačom dok se umak ne sjedini i postane kremast. Posolite po ukusu i držite na toplom dok pripremate njoke i pancetu.
Zagrijte maslinovo ulje na tavi i dodajte guanciale ili pancetu. Pržite dok ne postane hrskava i zlatno-smeđa. U većem loncu zakuhajte slanu vodu. Ubacite njoke, kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu pa dobro ocijedite.
Poslužite njoke na tanjuru, prelijte ih beurre blanc umakom od kadulje i pospite hrskavu guanciale pancetu na vrh. Po želji, prije konzumacije pospite svježe naribanim parmezanom i narezanim bijelim tartufima.
Pogledajte galeriju:
Foto: Instagram / Meneghetti (Matej Paluh)