Deserti u čaši idealno su rješenje kada vas iznenade nenajavljeni gosti ili vam se jede nešto slatko, a da je brzo gotovo. S obzirom na to da je počela sezona jabuka, iskoristite ih za pripremu ukusne kreme od cimeta s vanilijom. Ova slastica gotova je u svega 15 minuta, a recept potražite u nastavku…
Jabuka obiluje vitaminima i pozitivno utječe na zdravlje krvožilnog sustava. Prema brojnim istraživanjima, ova voćka može smanjiti rizik od stvaranja ugrušaka i moždanog udara pa je valja redovito konzumirati.
Za to su uvelike zaslužni katehin i epikatehin koji se u jabukama nalaze u lako iskoristivom obliku. Usto, ova namirnica koristi zdravlju i funkciji dišnog sustava te smanjuje rizik za pojavu astme i bronhijalnu osjetljivost.
Ako volite deserte na bazi ovog voća, imamo sjajno rješenje koje ne iziskuje puno vremena ni truda. Riječ je o kremi od cimeta s kuhanim jabukama i cimetom od koje će vaš dom satima mirisati božanstveno.
RECEPT
Sastojci:
3 jabuke
9 žlica smeđeg šećera
paketić vanilin šećera
žlica ekstrakta vanilije
2 žlice soka od limuna
500 g nemasnog quarka (posni sir)
200 g kiselog vrhnja
3 žličice cimeta
80 g granole ili zobenih keksa
Postupak:
Ogulite jabuke pa ih narežite na kockice. Ubacite ih u lončić sa šest žlica smeđeg šećera, vanilin šećerom, limunovim sokom, žličicom cimeta i 50 mililitara vode. Kuhajte oko osam minuta i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte sir i kiselo vrhnje. U drugoj posudici sjedinite dvije žličice cimeta i tri žlice smeđeg šećera. Pospite ovu mješavinu preko smjese od sira i sve lagano promiješajte malom vilicom.
Napunite čaše kremom sira do pola pa dodajte jabuke i sok u kojem su se kuhale. Naposljetku, na vrh pospite grubo smrvljene zobene kekse ili komadiće granole i odmah poslužite.
Foto: Instagram