Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Zgnječeni pečeni krumpiri s kremastim dresingom savršen su prilog uz jela s roštilja ili lagani ručak za vrijeme ljetnih vrućina

Krumpiri su jedna od klasičnih namirnica koju gotovo svi vole. Mogu se pripremati na mali milijuna načina i često se znaju naći u glavnoj ulozi ukusnog jela. Ako volite pečene krumpire, morate probati malo drugačiju verziju s hrskavom koricom i kremastim dresingom od vrhnja, senfa i meda…

Baš kao i ostalo povrće, krumpir obiluje važnim nutrijentima koji pridonose zdravlju organizma. Dobar je izvor željeza, vitamina C i D te kalija. Također, bogat je karotenoidima, poput beta-karotena, koji pomažu u očuvanju vida te potiču imunološki sustav.

Krumpir namirnica s kojom se lako možete poigrati i kreirati jednostavna, ali vrlo ukusna jela. Tom opisu savršeno odgovaraju zgnječeni pečeni krumpiri sa svilenkastim preljevom na bazi vrhnja. U nastavku doznajte kako ih pripremiti.

@violaminerva

RECEPT

Sastojci:

1 kg krumpira srednje veličine (ili 500 g velikih krumpira)
2-3 dl repičinog ili maslinova ulja
sol i papar
kopar

Za dresing:

2 dl kiselog vrhnja
žličica Dijon senfa
1 žličica meda

@violaminerva

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Krumpir operite s korom i poslažite na protvan obložen papirom za pečenje. Nakapajte puno ulja na svaki krumpir, a 1/3 količine ostavite za kasnije. Posolite.

Krumpire pecite na srednjoj rešetci oko 40 minuta. Izvadite ih iz pećnice pa svaki krumpir pritisnite gnječilicom ili drvenom kuhačom kako bi rubovi popucali. Ako želite da budu hrskaviji, zgnječite ih malo jače.

@violaminerva

Zalijte krumpire preostalim uljem i pecite još 20 minuta. Potom ih izvadite, okrenite i pecite dodatnih 15-20 minuta kako bi poprimili zlaćanu boju i postali hrskavi.

Dok se krumpir peče, u posudi pomiješajte sve sastojke za dresing. Miješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu. Gotove krumpire prebacite na tanjur, dodajte nekoliko žlica umaka pa začinite koprom i crnim paprom.

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci