Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Glazirana šunka jednostavno je blagdansko jelo koje ne zadaje puno posla, a u ovoj verziji mogu uživati i pobornici keto prehrane

Bliži se vrijeme uživanja u blagdanskim delicijama. Ako još niste počeli planirati jelovnik za svečani objed, pronašli smo fantastičan keto recept za mesno jelo koje vas neće dugo zadržati u kuhinji, a okusom će osvojiti baš svakoga. Riječ je o glaziranoj šunki za čiju pripremu ne trebati biti posebno vješti u kuhinji…

Šunka je jedno od omiljenih blagdanskih jela, kako za Uskrs, tako i za Božić. Osim što ne zahtijeva puno posla ni skupocjene namirnice da bi dobila svoj puni sjaj, super stvar je što joj, uz pomno odabrane začine, možete svaki put iznova podariti novo ruho.

@myketoplate_

Nedostaje li vam ideje što poslužiti gostima tijekom blagdana, a nemate puno vremena za izradu kompliciranih jela, glazirana šunka nepogrešiv je odabir. U nastavku donosimo jednostavan recept za mesno jelo u kojem mogu uživati i pobornici keto prehrane.

RECEPT

Sastojci:

4,5 kg šunke s kostima
120 ml vode
160 g javorovog sirupa
60 g maslaca
2 žlice Dijon senfa
1 žlica jabučnog octa
2 žličice češnjaka u prahu
0,5 žličice mljevenih klinčića

@eat.with.jasmin

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu za pečenje obložite folijom pa u nju ulijte vodu i stavite šunku. Pecite šunku oko sat i pol vremena, odnosno dok ne dosegne 140°C (ako imate termometar za meso).

U međuvremenu napravite glazuru. U lončiću na laganoj vatri rastopite maslac i javorov sirup. Kad se maslac potpuno otopi, dodajte senf, ocat, češnjak u prahu i mljevene klinčiće. Lagano miješajte kako bi se sastojci sjedinili pa kuhajte još tri minute.

Izvadite šunku i pojačajte temperaturu pećnice na 200°C. Prethodno pripremljenu glazuru prelijte preko mesa te ga vratite peći još 15-ak minuta, to jest dok rubovi šunke ne poprime zlaćanu boju.

@dartagnanfoods

Foto: Instagram





Slični članci