Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Gazpacho je španjolska hladna juha koju ćete poželjeti jesti u nedogled! Pripremite je u većim količinama i ponesite na posao ili plažu

Hladne juhe idealno su ljetno jelo jer, osim što će vas rashladiti, osigurat će vam sve potrebne hranjive sastojke. Postoji mali milijun recepata za ovu kremastu i osvježavajuću deliciju, no ponekad se ipak valja vratiti bezvremenskom klasiku – gazpachu. U nastavku donosimo najbolji recept za tradicionalno španjolsko jelo koje možete ponijeti i na plažu…

Gazpacho je juha od povrća koja se servira hladna, a za njenu pripremu vam treba svega petnaestak minuta. Ovo jelo radi se od svježih rajčica, paprika i krastavca uz dodatak češnjaka, kruha i začina.

@ricettandocondany

Povrće u gazpachu se koristi sirovo, bez prethodne obrade, zbog čega juha može imati nešto rustikalniji okus. Osim što je vrlo ukusna, ova juha je izrazito zdrava i puna vode iz povrća, što je čini savršenim ljetnim jelom.

Kako je gazpacho nije potrebno podgrijavati, možete unaprijed pripremiti veće količine i pohraniti ih u teglice za kasnije. Također, takvog ga možete ponijeti na plažu ili posao te si osigurati zdrav obrok bez puno truda i troška.

@you_did_pumpkinlove

RECEPT

Sastojci:

1 kg zrelih rajčica
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 krastavac
2 mlada luka
2 češnja češnjaka
2 žlice octa
nekoliko listića bosiljka
75 g starog kruha

@bakingmydays

Postupak:

Rajčice ogulite pa ih narežite na kockice. Krastavac s korom, paprike, češnjak i mladi luk također narežite i pomiješajte u velikoj zdjeli. Povrću dodajte kruh te sve začinite solju i paprom. Potom ubacite ocat i malo maslinovog ulja. Promiješajte rukama, stiščući sve sastojke.

Po želji, mješavinu ostavite da se marinira preko noći. Ubacite je u blender s nekoliko kockica leda i dobro izmiksajte. Kušajte i eventualno dodatno začinite. Juha bi trebala biti prilično gusta, a gustoću možete prilagoditi vodom ili maslinovim uljem.

@you_did_pumpkinlove

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci